Tüm Ürünlerde Kargo Ücretsiz!

Mutfak Dolabı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

19-03-2021 15:06

Mutfak Dolabı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Mutfak dolabı seçerken nelere dikkat edilmeli konusunu göz önüne alırsak ilk bakılması gereken unsurun elbette ki ölçüleri olacağından şüphe yok. Hali hazırda tüm mobilyalar için ilk baz alınacak standart budur. Ölçülerin geniş olması nedeniyle uyum sorunu yaşayabileceğiniz gibi büyük mutfaklarda küçük dolaplar kullanılmasına da görsel açıdan pek sıcak bakılmıyor. Aynı zamanda alan genişledikçe daha büyük bir kullanım alanı oluşuyor. Küçük dolaplar ise bunu size sağlayamayabilir.

 

Standart olarak üretilen ve bu yüzden hazır olarak adlandırılan bu dolapların en büyük avantajı geniş bir uyum yelpazesine sahip olmasıdır. Çünkü 60 santimetre gibi bir ölçüyle başlayan ve 300 santimetreye kadar devam eden onlarca farklı model arasından en uygununu seçebiliyorsunuz. Sahip olduğunuz beyaz eşyalara göre bu eşyalarla en uyumlu olan seçimi yapmanız sizin için daha iyi bir tercih olabilir. Çünkü bu sayede tasarımsal olarak çok daha verimli bir mutfağa sahip olabilirsiniz. Özellikle bulaşık makinesi ve fırının tezgah altına girdiği, ancak buradan kaybolan bölme kısmının üst raflarla sağlandığı modeller çokça tercih ediliyor. Hazır mutfak dolabısiparişi vermeden önce bunları belirlemeli ve buna göre seçim yapmalısınız.


 

Buzdolabı için modüler bir kısma sahip olması, renk geçişleriyle farklı renkleri içerisinde barındırması, çekmece ayrıntısının ne kadar yoğun olduğu gibi aşamalarda her zaman tercih edebilme özgürlüğüne sahip olacaksınız. Hazır mutfak dolabında şıklık ve kaliteile harika bir dekorasyon yaratmak istiyorsanız öncelikli olarak mutfağınızın genel yapısını gözden geçirmelisiniz. Neye ihtiyacınız olduğunu belirleyip dolap bölmeleri, çekmece sayısı, beyaz eşyaların konumları ve bunlarla uyumlu olan ölçüye göre hareket edebilirsiniz. Tüm bu ayrıntıların ardından ise seçtiğiniz model üzerinden farklı renklerle sunulan modeller arasından bir seçim yapmanız gerekecektir.

 

Hazır Mutfak Dolabında Şıklık ve Kalite

Mutfak dolabı seçerken nelere dikkat edilmeli diye merak ediyorsanız mutfağınıza özgü bir tasarım arayışı içerisindesiniz demektir. Bunun için ölçülerini aldıktan hemen sonra eşyalarınızı konumlandırmanızı önerebiliriz. Çünkü şık bir görünüm yaratmak istiyorsanız estetik açıdan kusursuz bir dolap tasarımına ihtiyacınız var demektir. Dolapların model olarak hazır olması seçim yapamayacağınız anlamına gelmiyor. Bazı modellerde bulaşık makinesi sağ tarafta iken bazılarında sol ya da orta kısımda ye alabiliyor. Yine bunun için tezgah altı çözümler sunulabiliyorken dolabın dışında kalan seçeneklere de rastlayabiliyorsunuz.


 

 

Şık bir görünümün herkese göre farklı bir standart yaratacağını hesaba katarak gözünüze hoş gelen tasarımlara yönelmeniz gerekecektir. Burada işinizi kolaylaştıracak bazı etkenlerden söz etmeliyiz. Renk bunların başında geliyor. Ki özellikle mutfak dolabı modellerinin kullanım kolaylıkları ile beraber görselinin çok öne çıkması bu kadar popülaritesinin artmasının altında yatan ana sebeptir. Renk seçimleri genişledikçe hem diğer mutfak dekorasyon ayrıntılarıyla bir arada olabilecek hem de kendi başına fark yaratabilecek bir tasarıma sahip olabiliyorsunuz.

 

Kalite konusunda ise çok kaliteli materyallerin tercih edilmesiyle beraber kullanım ömrünün ciddi boyutta uzadığına şahit olunabiliyor. Hazır bir mobilya ürünü olmasına rağmen uzun yıllar hiçbir şekilde deformasyon sorunu yaşatmıyor. Daha dayanıklı bir dış yüzeye sahip olduğundan kırılması, bozulması ya da deforme olması söz konusu olmuyor. Hazır mutfak dolabı alırken belki de en çok soru işareti yaratan noktalardan birisi bu kalite standartlarıdır. Oysa bu aşamada evinizin mobilyalarının genel kalitesiyle aynı standartları taşıyabileceğinden emin olabilirsiniz. Sağladığı işlevsellik, görsel anlamda sunduğu estetik ve üzerine kaliteli malzemelerden kaynaklı olan dayanıklılık doğru tercihi yapmanız anlamına geliyor.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.