Tüm Ürünlerde Kargo Ücretsiz!

TV Sehpasının Yüksekliği Ne Kadar Olmalı? TV yerden yüksekliği ne kadar olmalıdır?

02-05-2020 12:15
TV Sehpasının Yüksekliği Ne Kadar Olmalı?   TV yerden yüksekliği ne kadar olmalıdır?

Modern ve dekoratif bir görünümün yanı sıra kullanım kolaylığı açısından oldukça önemli bir konu olan tv sehpasının yüksekliği ne kadar olmalı? Günümüzde, söz konusu televizyon olduğunda her evin olmazsa olmazları arasında yer aldığı bilinmektedir. Aile üyelerinin rahat ve sağlıklı bir şekilde televizyon izleyebilmesi bakımında TV yerden yüksekliği oldukça önemlidir. Montaj sürecinde yaşanabilecek sorunların yanı sıra televizyon sehpasının yüksekliği de kullanımı belirleyecek unsurlar arasında yer almaktadır.


Televizyonun Yerden Yüksekliği Hakkında Öneriler

  • Televizyonun kalitesi ve boyu, TV sehpasının ölçüleri, konumu ve yerden yüksekliği merkezi izleyicinin göz seviyesine uygun bir noktada olması gerekmektedir.
  • İdeal konum ve yükseklik adına TV boyutları göz önünde bulundurularak göz hizasına uygun bir yükseklik sağlanmalıdır. Matematiksel ve optimum ölçümlerden ziyade izleyicilerin televizyonu rahat bir şekilde görebildiği bir noktayı belirlemesi önemli olacaktır.
  • Mobilya ve koltuk takımlarının televizyon yüksekliği ile uyumu sağlanmalıdır.
  • TV sehpalarının koltuk yükseklikleri ve TV ölçüleriyle sağlıklı bir denge yakalaması (yaklaşık 1 metre) alternatif bir yanıt olarak kendisini göstermektedir.
  • Genel televizyon ekran uzunluğunun 2 ile 2,5 kat diyagonal uzunlukta yer alması optimumum görüş mesafesini netleştirecektir.
  • TV yerden yüksekliği ne kadar olmalıdır? Sorusuna karşılık TV sehpasının ölçü ve konumunun yanı sıra televizyonun büyüklüğü ve izleyici ile olan direkt görüş açısı gibi unsurlar gösterilebilir.
 

Televizyonun Yerden Yüksekliği Ne Kadar Olmalı?

Televizyon yüksekliğine kesin bir karar verebilmek için oturma odasında yer alan koltuk takımlarının ve görüş açısının belirlenmesi ön koşullar arasında kabul edilmektedir. Sandalye ve kanepelerden ortalama bir görüş açısı uzunluğu sorusuna karşılık 1,5 metrenin geçilmemesi önerilmektedir. TV sehpalarının görüş açısına olan uyumu ve doğru bir şekilde yerleştirilmesi sağlıklı aritmetiği sağlayacak unsurlar arasındadır. Odaların büyüklüğü, mobilya ölçümler, TV ünitesi ve sehpalarındaki konum ve yükseklikler gibi birçok seçenek göz önünde bulundurulmalı ve bu doğrultuda net bir konum saptanmalıdır.

 

TV Sehpası Yüksekliği İdeal Ölçüleri Nelerdir?

Dekorasyon ve tasarımcıların her TV izleyicisi için ideal yükseklik ortalaması bulunmaktadır. Ancak, TV sehpasının yüksekliğinin evin ve mobilyaların konumu, ölçümü, uzunluğu gibi birçok faktörlerle birlikte netlik kazanması mümkün olmaktadır. Görüş açısının maksimum olacağı konumların belirlenmesi ve gereksinime karşılık verecek ideal boyutlarda TV sehpası yüksekliği tercih edilmesi gerekmektedir. Mobilya yüksekliklerinin gözden geçirilmesi ve oturma odasındaki pozisyonların görüş açısıyla dengelenmesi gerekmektedir. Özellikle yatak odalarındaki yoğunluk ve yükseklik sebebiyle TV sehpalarının yüksek bir konumda olmasının sağlıklı bir görüş açısı sağlaması kaçınılmaz olacaktır. Fiziksel sağlık sistemi ile de direkt bağlantılı olan bu sürecin titiz ve dikkatli bir şekilde yerine getirilmesi son derece önemlidir.

 

TV Yüksekliği Ve Uzmanların Önerileri

  • TV monitörünün üst üçte biri ya da merkezi bir konumda olması göz sağlığı açısından oldukça hassas bir konu olmaktadır.
  • Çocuklar ve yetişkinler için olumsuz sonuçlara yol açabilecek TV yüksekliğindeki dengesizlikler göz önünde bulundurulmalıdır. İzleme sürecinde yaşanabilecek omurga rahatsızlıkları birçok uzman tarafından büyük bir ciddiyetle dile getirilmektedir. Göz ve ekran mesafesinin doğru bir şekilde kurulması gerekmektedir.
  • Mobilya yüksekliklerinin TV ve sehpası ile doğru orantıda bir seyir sunması bir diğer zorunluluklar arasında gösterilmektedir. TV yüksekliğinin standart boyutları geçmesi durumunda yaşanabilecek omurga ve göz rahatsızlıklarının ciddi sağlık sorunlarına yol açtığı bilinmektedir. Bu sebeple izleyici konumunun tekrar gözden geçirilmesi ve ideal yükseklik seviyesinin net bir şekilde belirlenmesi önemlidir.

 

TV Ünitesi modellerimizi gördünüz mü?

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.