Tüm Ürünlerde Kargo Ücretsiz!

Yemek Masası Nereye Konulur? Salonda Yemek Masası Nereye Konulmalıdır?

02-05-2020 12:05
Yemek Masası Nereye Konulur? Salonda Yemek Masası Nereye Konulmalıdır?

Özel ya da resmi birçok davet ve kullanım göz önünde bulundurulduğunda yemek masası nereye konulur? Öncelikle mobilyaların ve renk uyumunun tutarlı bir ahenk ve uyuma sahip olması gerekmektedir. Yemek masasının konumu evdeki pratik kullanımını belirleyecek en önemli faktörler arasında yer almaktadır. Bu noktada titiz ve özverili bir dekoratif sürecin pozitif katkıları göz önünde bulundurulmalıdır.

Yemek masasının konumlandırılmasında evin hijyen bakımından en temiz ve ferah bölgesinde bulunması büyük kolaylıklar sağlayacaktır. Farklı öneri ve seçenekleri değerlendirmeli ve beklentileri karşılayacak bir düzen sağlamaya özen gösterilmelidir. Yemek odalarının salon, küçük salon, kare salon ve dikdörtgen salonlarda sıklıkla tercih edildiği bilinmektedir. Evin kullanım yoğunluğu, mobilya ve renk uyumu, pratik ve rahatlık gibi faktörler ışığında bir tercih söz konusu olmalıdır.

 

Salonda Yemek Masası Nereye Konulmalıdır?

Ev dekorasyonlarındaki çeşitlilik, modern tasarım ve renk uyumları, konuk beklentileri ve gereksinimleri yemek masasının konumlandırılmasında önemli olmaktadır. Modern yüzyılda yemek odası kavramının olağan bir zorunluluk olarak kabul edilmesi yemek masası nereye konulmalıdır?Sorusunu da beraberinde getirmektedir. Yemek masalarının şık ve zarif tasarımlara sahip olması ev dekorasyonun değişmez ilkeleri arasında yer almaktadır.

Mutfağa uzaklığı önemli olmaksızın geniş ve ferah bir kullanım sunan salonlar, yemek masalarının vazgeçilmezleri arasında gösterilmektedir.Salon ve yemek odası olarak iki farklı ve ortak kullanıma sahip salonların sağlıklı ve temiz olması son derece önemli olmaktadır. Aynı zamanda mutfakta yapılacak olan yemeklerin ve kargaşanın yükünden kurtulmak adına da salonların doğru bir tercih olarak dikkat çektiği bilinmektedir. Masa ve sandalyelerin geniş ve rahat bir konumda yer alması sağlıklı bir yemek sürecini de beraberine getirmektedir. Amerikan mutfak ya da açık mutfak benzeri salonlarda tasarım düzeyi yüksek birliktelikler göze çarpmaktadır.

 

Yemek Masası Konum Alternatifleri Nelerdir?

Evin herhangi bir şekilde yemek odası bulunmadığında salonların alternatif bir seçenek olarak gün yüzüne çıkması kaçınılmaz olacaktır. Bu noktada yemek masasının salonun hangi bölgesinde yer alması gerektiği üzerine acele edilmemeli ve sağlıklı bir ön araştırma ile yeri tayin edilmelidir. Salonun fiziksel özelliklerine göre hareket edilmesinin ve kullanım alanlarında yer alacak koltuk takımları, saksılar, sehpalar ve televizyon gibi seçeneklere uygunluğunun kontrol edilmesi oldukça önemlidir. Yemek masası yerleştirme sürecinde doğru tercihlerde bulunulmasının şık bir dekorasyon için gerekli olduğu kadar ferah ve sağlıklı bir kullanım için de faydalı olması kaçınılmazdır.

 

Küçük Salonlarda Yemek Masası Nereye Konulmalıdır?

Geniş ve kullanımı kolay büyük salonlarla ölçüldüğünde küçük salonların kullanımının pek önerilmediği bilinmektedir. Salonun yetersiz olması durumlarında alternatif bir çözüm olarak küçük salonu tercih edilmesi, odada bulunacak diğer eşyaların azlığı ve sadeliği oranında sağlıklı bir ivmeye kavuşabilmektedir. Mutfak seçeneğinin de diğer alternatifler arasında yer alması kadar portatif yemek masalarıyla dekoratif ve pratik bir kolaylık sağlanması mümkün olmaktadır.

 


Kare Salonlarda Yemek Masası Nereye Konulmaktadır?

Küçük ya da kare salonlarda sıklıkla dile getirilen şikayetler arasında vurgulanan yer konumu ve darlığı sorunu kare salonlar için de geçerlidir. Bu noktada titiz ve dikkatli bir yerleştirme kare salonların kullanım dengesini değiştirebilmektedir. L şeklindeki oturma gruplarının kullanımı alan açma konusunda oldukça önemli bir yer tutmaktadır. Yemek masası yerleştirme işlemlerinde ekstra bir rahatlık ve imkan yaratan L koltuk takımları yemek masası nasıl yerleştirilmelidir? Sorularına cevap verecek bir alternatif olarak durmaktadır.

Kare salonlarda yemek masası konumu ve yerleştirilmesinde salonunun sağ kapı köşeleri sıklıkla tercih edilmektedir. Yemek masalarının arka kısmına ya da yan tarafına denk gelecek şekilde vitrin, büfe ya da konsol yerleştirilmesi mümkündür. Ancak, kare salonlarda yemek masası konumlarında dikkat edilmesi gereken unsurlar da bulunmaktadır. Kapıya daha yakın alanlara yerleştirilmesinin mutfakla yakınlığı gibi pozitif sonuçlar doğurduğu bilinmektedir. Kare salonlardaki dekoratif denge ve yemek odası uyumu göz önünde tutulmalı ve eşyaların konumlarının üzerinde durulmalıdır. Modüler yapıya sahip kapanan yemek takımı modelleri kare salonların vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır. Az yer kaplamasının yanı sıra pratik ve rahat bir kullanım sunduğu bilinmektedir. Kitabeli yemek masası olarak da bilinen bu seçenek kare salonlara eşsiz bir hava katabilmektedir.

 

Dikdörtgen Salonlarda Yemek Masası Nereye Konulmalıdır?

Kare salonlarına oranla oldukça kullanışlı ve ferah bir kullanım sunan dikdörtgen salon dekorasyonları yemek masası nereye konulmaktadır? Sorusuna ayrıcalıklı bir yanıt olmaktadır. Büyük oda kategorisinde yer alan dikdörtgen salonların metrekare büyüklükleri göz önünde bulundurulunca salonun ikiye bölünmesi ve yemek masası yerleştirilmesi gibi birçok alternatif kullanımı mevcuttur. Fiziksel bir bölme işlemi öncesinde zihinsel bir dekoratif fikir edinmek de oldukça faydalıdır. Koltuk takımı ve televizyon ile uyumlu ve dengeli bir konumlandırmanın yemek masası için onulmaz bir tercih olması mümkündür. Bunun sonucu olarak da kitaplıklar, vitrinler, raflar ya da oda bölücülerle farklı ve özgün bir yemek masası yerleşimi sağlanabilecektir.

 Yemek masası modellerimizi gördünüz mü?

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.