Tüm Ürünlerde Kargo Ücretsiz!

Dolap İçi Düzenleyici Nasıl Yapılır?

06-05-2020 00:04
Dolap İçi Düzenleyici Nasıl Yapılır?

Dolap İçi Düzenleyici

En titiz evlerde saki dolap içi kaosları engellenemez bir hal almaktadır. Kıyafet dolabında erzak dolabına kadar her dolabın içerisindeki karışıklık, görüntü olarak gözünüze hoş görünmeyeceği gibi aynı zamanda dolaplarda aradığınız eşyalarınızı bulamamamıza da neden olmaktadır. Bunu engellemek için son yıllarda dolap içi düzenleyici kullanımı giderek yaygınlaşmaktadır. Birçok yerden satın alabileceğiniz dolap içi düzenleyicilerini aynı zamanda kendiniz de farklı malzemeler kullanarak yapabilirsiniz. Dolap içi düzenleyici nasıl yapılır merak ediyorsanız yapımı oldukça basittir.


Kıyafet dolapları, en çok karmaşanın ve yer sorununun yaşandığı dolapların başında gelmektedir. Özellikle çok sayıda kıyafeti olan ve küçük bir dolaba sahip olan kişiler, dolaplarını düzenlerken yer sorunu yaşamaktadır. Kıyafet dolaplarınıza düzenleyici kullanmak, kıyafetlerinizi en iyi şekilde muhafaza etmek, aynı zamanda dolap içinde oluşturduğunuz düzeni daha uzun süre muhafaza etmenizi sağlamaktadır. Dolap içi düzenleyicilerin yapım amacı, dolabınızı işlevsel ve ihtiyacınıza uygun hale getirmektir.


Kıyafet dolabı için düzenleyici yaparken ayakkabı kutuları ve diğer saklama kutularını kullanabilirsiniz. Daha az sıklıkla kullandığınız eşyalarınızı bu kutulara yerleştirmek veya yazlık – kışlık kıyafetlerinizi kutularda saklamak, hem tozlanmasını engeller hem de dolabınızın daha düzenli görünmesine yardımcı olur.



Dolap içerisinde iç çamaşırı ve çoraplar bölümünde kartonu eşit şeritler şeklinde kesin. Yaklaşık 5 – 10 cm aralığında küçük kesikler atarak birbirine geçirin. Oluşan boşluk kısımlarına kravat ve çoraplarınızı yerleştirerek saklayabilirsiniz.


Kartondan Dolap İçi Temizleyici

Dolap içi düzenleyici yapımında en sık kullanılan malzeme kartonlar olmaktadır. Kolay ulaşılabilir olması ve şekillendirme uygun bir yapıya sahip olması nedeniyle kartondan dolap içi düzenleyici yapımı son derece basittir. Karton, makas ve yapıştırıcı kullanarak kısa süre içerisinde dolap içi düzenleyiciniz hazır olmaktadır.

Kartondan dolap içi düzenleyici yaparken karton boyutlarını dolap raflarının genişliğine uygun bir şekilde kesmeye dikkat edin. Keserek şekillendirdiğiniz kartondan dolap içi düzenleyici için oluşturacağınız bölmeler, tamamen kullanım amacına bağlı olarak farklı boyutlarda olabilir.

 

Dolap içi düzenleyiciler, farklı amaçlar ile değerlendirilmektedir. Dolap içi düzenleyicileri kullanırken kullanışlı bir şekilde organize etmek gerekir. Bu nedenle kendi dolap içi düzenleyici modelini oluştururken kullanım amacı ve eşyalar göz önünde bulundurulmalıdır. Mutfak dolaplarından banyo dolaplarına kadar çeşitli alanlarda bu tasarladığınız dolap içi düzenleyicileri kullanabilirsiniz.


Kartondan dolap düzenleyici yaparken kartonu dolap raflarınızı bölmek için de ideal bir düzenleyici olarak kullanabilirsiniz. Eğer dolabınızda uzun raflar varsa bunları kartondan yapacağınız düzenleyiciler ile bölmeler haline getirebilirsiniz. Böylece kot pantolon ve bluzlarınızı çok kolay bir şekilde ayırabilirsiniz.


 

 

Mutfak dolaplarını düzenlemede çok işe yarayan organizer modelleri, sizlerin mutfak dolaplarını kullanışlı bir hale getirecektir. Dolap içi düzenleyici tasarımlarını dolap içlerinde tabaklarınızı organize etmek veya tencerelerinizin yerleştirmesini daha düzenli bir hale getirmek üzere oluşturabilirsiniz. Mutfak su vb. Malzemelerin çok sık kullanıldığı bir alan olmasından dolayı kartondan dolap içi düzenleyici yapımı çok kullanışlı olmayabilir. Bu nedenle mutfak dolapları için tasarladığınız dolap içi düzenleyicileri için plastik dosya kutuları gibi malzemeler ile daha uzun süre kullanabileceğiniz modeller üretebilirsiniz.


Mutfak dolaplarında yeterli alan olmadığında mutfakta çok sık kullanılan pişirme kağıdı, streç film gibi ürünler için kullanışlı, kolay ulaşılan bir yer bulunması zordur. Ancak bu sorunu dolap içi düzenleyici olarak kullanacağınız bir dosya düzenleyici ile basit bir şekilde çözebilirsiniz. Bunun için dolap kapaklarından birine bir dosya kutusunu silikon kullanarak sabitleyin. Çöp poşetinden alüminyum folyoya kadar birçok mutfak gereci için ideal bir organize alanı böylece oluşturmuş olursunuz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.