Tüm Ürünlerde Kargo Ücretsiz!

Dolap içi düzenleyici nasıl yapılır? Dolap nasıl düzenlenir?

09-05-2020 15:57
Dolap içi düzenleyici nasıl yapılır? Dolap nasıl düzenlenir?

Dolaplardaki dağınıklık, eşya kalabalığı düzen oluşturmayı zorlaştırır. Toparlanan dolaplar birkaç gün içinde yeniden dağılabilir. Ancak düzen sağlamak imkansız değildir. Dolap içlerinde kartondan ve kaşeden organizerler yapabilir, düzen oluşmasını kolaylaştırabilirsiniz.

Kartondan Düzenleyici Yapımı

Çekmece ve dolap içlerinde kullanabileceğiniz düzenleyici için bir ayakkabı kutusu kullanabilirsiniz. Kutunun derin alt parçasını kenara ayırarak kapağı elinize almalısınız. Kapağı, alt parçanın içine yerleşebilecek ende keserek işe başlayabilirsiniz. Ardından alt parçanın içinde kare bölmeler oluşturmak için önce yatay parçaları kesin. Kutunun içine girebilecek, derinliği de kutu kadar olan parçaların üstüne sabitlemeye yardımcı olacak dikey kesikler atın. Bu kesiklere dik olarak yerleştirilecek parçalar tam olarak oturur ve sağlam durmaları sağlanır. Yatay parçaları kestikten ve üzerilerine 3-4 adet dikey kesik attıktan sonra, onları kutu içine yerleştirin. Üzerine, kutuyu dikey kesecek uzunlukta yatay kesik sayısı kadar parça kesin. Onlara da kesiklerle aynı hizada çizikler atın ve kutu içine koyarak küçük kare bölmeler oluşturun. Bu bölmelere iç çamaşırlarınızı, takılarınızı, makyaj malzemelerinizi ve çoraplarınızı yerleştirebilirsiniz. Düzenleyiciyi daha büyük kutularla yaparak farklı dolap modelleri içinde kullanabilirsiniz.

Kaşe ile Organizer Yapabilirsiniz

Beş adet aynı boyutlarda kesilmiş dikdörtgen keçe parçası, makas ve bir silikon tabancası ile kısa sürede kendi organizer ürününüzü yapabilirsiniz. Bir keçeyi alarak yatay şekilde önünüze serin, üç eşit dikdörtgen parça oluşturacak gibi göz kararı hesaplayın. Keçeyi üçe ayıracak iki çizgiyi silikon tabancası ile çizin, üzerine bir kaşe koyun ve iki çizgiden yapışmalarına izin verin. Bu kez üste koyduğunuz keçeyi tam ortadan ikiye ayıracak bir çizgiyi silikon tabancası ile çekin. Kenarda kalan iki parçayı da ikiye ayıracak birer çizgi silikon sıkın. Yani, bir kaşe üzerine üç çizgi çizmiş olacaksınız. Ardından üzerine kaşe kapıştırın, ilk kaşedeki gibi iki çizgi halinde silikon sıkın. Üzerine yeniden kaşe parçası yapıştırın, bu kez ikincideki gibi üç çizgi çekin. Elinizdeki kaşeler bitene kadar iki ve üç çizgi silikon sıkarak yapıştırmaya devam edin. Beş kaşe de birbirine yapıştığında dikdörtgeni dik çevirin ve boydan boya kesin. İki parçayı rastgele silikon keserek üst üste yapıştırın. Silikon kuruyunca katları hafifçe çekin. Petek petek ayrılan dolap için düzenleyici ürününüz hazır, güle güle kullanın.

 


Kıyafet Dolabı Düzenleme Fikirleri

  • Eğer dar bir odanız varsa sürgülü dolap kullanmalısınız. Dolabı dilediğiniz boyutlarda yaptırma imkanınız yoksa, dar alanda kullanışlılık vadedecek tasarımlara yönelmelisiniz. Dolapta karmaşa yaratmamak için kemer askıları, çanta askıları, fular ve çorap asabileceğiniz organizer ürünler almalısınız.
  • İçi raflı bir çok amaçlı dolabınız varsaonu kıyafet yerleşimine daha uygun hale getirmek için raf içlerine aksesuarları yerleştireceğiniz depolama kutuları koyabilir veya kıyafet asacağınız bir askı taktırarak rafları kaldırabilirsiniz.
  • Elbiseleri çekmecelere yatay olarak yerleştirmek düzenin daha hızlı bozulmasını sağlar, kıyafetleri olabilecek en küçük şekilde katlayarak dikey şekilde yerleştirmelisiniz.
  • Kıyafet dolaplarında düzen sağlamak için çoklu askılar kullanabilir, asansörlü mekanizmalar sayesinde bir askıya aynı anda 3-4 kıyafet asabilirsiniz.
  • Mevsimi olmayan kıyafetleri vakumlu poşetlerle baza altına kaldırmalısınız. Her sezon kıyafet temizliği yaparak kullanmadıklarınızı ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilirsiniz.
  • Çok amaçlı dolap en ucuz ve yalın haliyle alındığında genellikle ekstra raf ve çekmeceler içermez. Kullanışlı parçaları zaman içinde siz düzenleyicilerle tamamlayabilirsiniz. Örneğin elbise askısına asılan kumaş raflarla çekmece oluşturabilirsiniz.
 

Mutfak Dolaplarında Düzen İçin

  • Mutfakta kullandığınız dolaplarda düzen sağlamak için portatif raflar, tencere düzenleyiciler ve raflara asılan bardak askılarını kullanabilirsiniz.
  • Mutfak dolaplarında az kullandığınız ürünleri üst raflara, sık kullandıklarınızı elinizin hemen ulaşabileceği bölmelere yerleştirmelisiniz.
  • Çok amaçlı dolapların kapaklı kısımlarının içlerine, dolap için aksıları asabilir, temizlik ürünlerini bu askılara yerleştirerek dolap içinde yer kaplamalarını engelleyebilirsiniz.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.