Tüm Ürünlerde Kargo Ücretsiz!

Dresuar Nedir? Dresuar Nasıl Dekore Edilir?

25-02-2021 14:15

Dresuar Nedir?

 

Dresuar ev dekorasyonunda önemli bir parça olmakla beraber Latin kökenli isminden dolayı aşina olunamayabiliyor. Özellikle dresuar nedir sorusunun halen daha bu kadar sık sorulmasının açıklaması bu olabilir. Minar mobilya modern tasarımlarla güçlendirdiği, işlevselliği ve görselliği bir arada sunduğudresuar modelleri ile evlerinize yeni bir soluk getiriyor. Temel anlamda bir mobilya türü olmakla beraber yurtdışında pek çok mobilyanın tanımı olarak kullanılabiliyor.

 

Dilimize geçtikten sonra değişime uğramayan kelime yurtdışında şifonyer, vitrin, makyaj masası ya da konsol için kullanılan genel bir tabirdir. Bu noktadan bakıldığında ise ülkemizde çekmecesi olan, ayaklı bir mini konsol tanımını yapmak mümkün olabiliyor. Dresuar ile diğer saydığımız mobilyaların arasında ise bazı temel farklılıklar olduğunu vurgulamak gerek. Örneğin şifonyerler çoğunlukla ayaklı değil zemine kadar çekmeceli olur. Makyaj masalarında ise en önemli unsur aynadır. Dresuar için ayna bir seçenektir. Vitrin ile arasında ise bağımsız bir fark olduğunu söylemek gerekiyor.

 

Dresuar modelleri incelendiğinde dikkat çeken en önemli özelliği ince yapısıdır. Genişliği olan, derinliği ise çok daha küçük olmasından dolayı duvarla bütünleşik bir görünüm yaratan mobilya türüdür. Bu yönüyle üzerinde çok fazla nesne barındırmaz. Fakat dekoratif anlamda bazı aksesuarları üzerine koymak mümkündür. Ayaklı tasarımı ve üst zemininin hemen altında yer alan çekmeceleri yine kullanışlı bir yapı sunar. Tabii ki bunun nerede kullanıldığıyla da doğrudan ilgisi olduğunu vurgulamalıyız. Çünkü antreler için vazgeçilmez bir parça olduğu için çoğunlukla kapıdan girdiğinizde ya da kapıya yöneldiğinizde ilk göreceğiniz mobilya olacaktır.

 

Dresuar Kullanım Alanları Nelerdir?

 

İlk olarak dresuar nedir sorusunun yanıtını verdikten sonra kullanım alanlarında da en sık tercih edilen noktanın antre olduğunu belirtmiştik. Bu noktada antrenin neden bu kadar önemli olduğuna vurgu yapmak istiyoruz. Çünkü dekorasyon denildiğinde evin her alanını göz önüne almak zorundayız. Eğer bir eve ilk defa gidecekseniz kapıdan girdiğiniz gibi göreceğiniz ilk nokta antre olacaktır. Boş, dekorasyon anlamında hiçbir iz taşımayan, evden bağımsız ve kopuk bir görünüme sahip antreler negatif bir algı yaratacaktır.

 

Oysa dresuar bu algıyı tek başına değiştirebilecek bir mobilyadır. Çoğunlukla modern tasarımlara sahip olmasından dolayı antre içerisinde çok daha farklı bir ambiyans oluşmasını sağlar. Zaten yapı olarak dar ve küçük olan antrelerin bu noktada mobilyalar, aksesuarlar ve çeşitli dekoratif objelerle daha ferah gösterilmesi zorunludur. Her ne kadar dresuar ölçüleri için de aynı kısıtlı boyutlardan söz ediyor olsak bile böyle bir alanda daha büyük bir mobilya kullanımı yine negatif değerlendirmelere sebep olabilir.

 

Enine genişliği farklı modellerde değişiyor olsa bile çoğunlukla derinlik ölçüsü standart olarak karşımıza çıkar. Boyu ise yine standart bir ölçekte olmakla beraber tasarımına bağlı olarak değişebilir. Ayak tasarımları çok daha ön plana çıkmasını sağlayabiliyorken sahip olduğu çekmeceler ve ayna ile tasarımı daha şık göstermesi mümkündür.

 

Dresuar evinizin antre haricinde koridoru için de güzel bir seçenek olabilir. Çünkü bu şekilde uzun bir koridoru çok daha şık bir görünüme sahip hale getirebilirsiniz. Ayrıca işlevsel bir kullanım alanı sunduğu için aksesuarlarla bütünleştirmek çok kolaydır. Antrede kullanıldığında evden çıkarken ihtiyaç duyacağınız ya da eve girdiğinizde ihtiyaç duymayacağınız nesneleri dresuara bırakabilirsiniz. Bunun için vintagekaseler kullanabilir, çekmecelerinde de şemsiye, parfüm, tarak gibi ortada durmasını istemediğiniz ama her dışarı çıkış aşamasında ihtiyaç duyduğunuz nesneleri saklayabilirsiniz.

 

Dresuar Nasıl Dekore Edilir?

 

Her zaman için dekorasyonun önemine vurgu yaptığımız için mobilyaları kendisinden ziyade yapılarıyla inceliyoruz. Dresuar nedir diye sorulduğunda ufak çekmecelere sahip, dar bir üst yüzeyi bulunan ayaklı bir mini konsol tanımını yapabiliyoruz. Böylesine kısıtlı bir mobilya olmasına rağmen dekorasyonun önemli bir yapı taşı olmasında ise bazı noktaların önemine vurgu yapmamız şart. Öncelikle tasarım açısından son derece şık bir görünüm sunuyor. Yani tek başına bile antre ya da koridor için estetiği arttırıcı bir yapısı olacaktır.

 

Bunu biraz daha ön plana çıkarmak içinse kesinlikle aynalı modeller seçilmelidir. Ayna dresuar için bir zorunluluk değildir. Bu kapsamda aynası olmayan modeller seçebilir ya da bir modeli aynası olmadan temin edebilirsiniz. Aynanın kattığı en büyük avantaj ise zaten dar olan antre gibi bir alanı daha geniş göstermeyi sağlamaktır. İşlevsel olarak bu özellik aynalı modelleri tercih etmeniz için önem taşıyor. Ek olarak ise diğer bir işlevsel özelliğinden bahsederek dışarıya çıkarken ihtiyaç duyacağınız aynaya bakma gereksinimini karşıladığını söyleyebiliriz.

 

Hemen kapıya yakın bir noktada konumlanmış olacağı için işlevsel olarak gerçekten gerekli bir mobilya olacağından şüpheniz olmasın. Evin dekorasyonuna katkısı içinse üzerinde kesinlikle bazı nesneleri kullanabileceğinizin altını çizelim. Çoğu modern tasarıma sahip evde farklı bir soluk katmak için retro modellerde büyükçe bir kase tercih ediliyor. Bu kasenin içerisine eve gelenler anahtarlarını, cüzdanlarını, araba anahtarlarını ya da ceplerindeki bozuk parayı atabiliyor. Dışarıya çıkacağı zaman ise yine bu kasenin içerisinden bu nesneleri kolayca alarak saniyeler içerisinde evden ayrılabiliyor. Hem dekoratif anlamda büyük bir katkı sağlıyor hem de işlevsel bir özelliği kullanımınıza sunuyor. Ekstradan ise küçük biblolar, süs eşyaları, şık bir vazo ya da cam bir obje dresuar üzerinde müthiş bir görsellik yaratabiliyor.

 

Nasıl Dresuarlar Tercih Edilmeli?

 

İhtiyaçlarınız evinizin dekorasyonu için birincil kaideler arasında olacaktır. Yani yalnızca şık tasarımıyla değil kullanım kolaylığı sunmasıyla da sizi büyüleyebilir. Zaten Dresuar nedir denildiğinde de işlevselliği ne kadar ön plana çıkaran bir mobilya olduğunu anlatmak kaçınılmaz oluyor. Bu nedenle tercihlerinizi buna göre yapabilirsiniz. Örneğin hiçbir çekmecesi olmayan ve altı modern tasarımlarla raf şeklinde dizayn edilmiş bir model seçebilirsiniz. Bunu ayakkabılarınızı koymak ya da raf olarak kullanmak için tercih etmeniz mümkün. Ufak tek çekmeceli ya da üç çekmeceli dresuar modelleri ile de karşılaşmanız gayet mümkün.

 

Bir bakım tamamen sizin tercihinize kalmış bir tasarım standardından söz edebiliriz. Antrede ihtiyaçlarınızı belirleyip size raflı modellerin ya da çekmeceli modellerin hangisinin daha uygun olduğuna karar verebilirsiniz. Ardından ise çekmece sayısı ve ayna modeli ile ilgili kararınızı belirleyip modellere göz atabilirsiniz. Bu kararlarınızın ışığında modeller arasında daha kolay seçim yapmanız mümkün olacaktır. Seçimlerinizi yaparken bu kıstasların haricinde dekoratif bütünlüğe önem vermeniz mümkün olacaktır.

 

Çünkü Dresuar modelleri ararsında da halen daha bazı renk paletleri çok daha ön plana çıkabiliyor. Örneğin beyazın asaleti ve şıklığı günümüzde de sürüyor. Bunu bir arada gördüğümüz renkler arasında ise Kaman ön planda görünüyor. Son dönemlerde dekorasyonda pek tercih edilmeyen fakat uygulandığında da ne kadar hoş bir görüntü sunduğunu fark ettiğimiz yeni renklerle tanışmaya başladık. Bunların başında da parlak siyah geliyor. Genel bir siyah geçişin hakim olduğu evlerde parlak siyah modelleri tercih edebilirsiniz. Bütünlüğü yaratmak, antre içerisinde mükemmel bir estetik çizgi oluşturmak bu şekilde mümkün olabilir. Minar Mobilya tarafından sunulan Dresuar modellerinin tamamı kaliteli materyallerle üretilmiş, tasarım yönüyle ön plana çıkan ürünlerdir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.