Tüm Ürünlerde Kargo Ücretsiz!

En Şık Hazır Mutfak Dolabı Tasarımları ve Kullanılan Renkler

11-03-2021 14:30

Hazır Mutfak Dolabı

Evlerin olmazsa olmaz bölümlerinden mutfaklarımız belki de hayatımızı yansıtan en net alanlardır. Bu yüzden son dönemlerde çok daha dekoratif mutfak mobilyalarına rastlayabiliyoruz. Bunu yalnızca mutfak dolabı ile sınırlı tutmamak gerekiyor. Fakat bir mutfakta da en dikkat çeken noktanın ilk olarak bu kısım olduğundan şüphe yok. Eğer daha da göz önünde olan ve her zaman insanların ilgisini çekecek bir model arıyorsanız mutfağınıza uygun ölçülere sahip, sizi ve evinizin dekorasyonunu yansıtan bir seçim yapabilirsiniz.

Artık hazır mutfak dolabı çok daha tercih edilir bir hal aldı. Aslında normal şartlarda mutfak ölçülerine bağlı olarak yaptırılan modeller bir süre önceye kadar daha ön plandaydı. Bunun yerine hazır modellere yönelmemiz ise ölçü konusunda her eve ve her mutfağa uyumlu seçenekleri görmemizden kaynaklanıyor. Hazır olmasının bir diğer avantajı ise fiyat konusunda karşımıza çıkıyor. Oldukça kaliteli malzemeler kullanılarak üretilmiş ve son derece uygun fiyatları ile karşımıza çıkan varyasyonlara rastlayabiliyoruz. 

Hazır Mutfak Dolabı Modelleri

Mutfak dolabı modelleri birbirinden farklı olan pek çok kısma sahip olabiliyor. Burada en önemli noktalar tabii ki kapaklı kısımlar oluyor. İç kısmında yer alan raflı bölmeler sayesinde mutfağınızda yer alan tüm eşyaları içerisinde barındırabiliyorsunuz. Tabak, bardak ve araç gereçler için özel alanların olması daha kullanışlı bir alan yaratılmasına vesile oluyor. Ayrıca bir mutfak dolabının olmazsa olmazlarından birisi olarak çekmece ayrıntısına değinmek gerekiyor.

Modellerin hemen hepsinde çekmece bulunduğu dikkatinizi çekebilir. Çünkü son derece kullanışlı olduğundan kullanıcı deneyimini üst noktalara çıkarıyor. Bunun haricinde kişisel tercihlerinize göre seçim yapabilme potansiyeliniz var. Örneğin bir tarafın tamamen çekmecelerle kaplı olduğu modeller son derece cazip oluyor. Aynı şekilde daha küçük kapaklı bölmelere sahip olmasına rağmen ayrı kapaklar sayesinde geniş bir iç hacim sağlaması da tercihiniz olabiliyor.

Mutfağınızın türüne bağlı olarak alan değerlendirmenizi seçim yaparken hesaba katmak zorundasınız. Bunun için köşe mutfak dolabı seçimi yapanlar bunu en net şekilde ortaya koyabiliyorlar. Hem daha ufak mutfaklarda kullanıldığında alanı verimli kullanmış oluyorsunuz hem de büyük mutfaklar için farklı bir ambiyans yaratıyor. Orta masa ile çok kullanışlı bir hal alıyor.

Hazır Mutfak Dolabı Fiyatları

Fiyat konusu tüm mobilya ürünlerinde olduğu gibi farklı bazı etmenlere dayanıyor. Eğer kaliteli bir ürün almak istiyorsanız bunun için bazı faktörleri göz önüne almak zorundasınız. En basit şekliyle üretiminde kullanılan materyallerin ne kadar kaliteli olduğu mutfak gibi bölümlerde çok ciddi bir öneme sahiptir. Çoğu zaman su ile iç içe olacak olan bu mobilyaların uzun ömürlü olmasının bununla ilişkili olduğunu söylememize gerek yok. Örneğin mutfak dolabı fiyatları arasındaki en temel eğri bundan kaynaklanmaktadır.

Materyal dışında bir diğer ana faktör ise ölçüleri olarak baz alınabilir. Çünkü kullanılan malzemenin ne kadar kullanıldığı ya da ne kadar etkin bir kullanım oranı sunduğu buna bağlıdır. Seçtiğiniz santimetreye bağlı olarak mutfak dolabının pek çok işlevsel özelliği olduğunu görebilirsiniz. Kapaklı bölmeler, çekmece alanları, boş ve ufak mutfak eşyaları için ayrılmış alanlarla en verimli kullanıma erişilebilir. Ayrıca ölçü konusunda çok geniş bir yelpazenin olması hazır mutfak dolabı tercihinizin doğru olacağının kanıtıdır. Eskiden kısıtlı bir ölçü skalası olmasına rağmen standardın dışına çıkan modellere ulaşmak artık son derece kolay.

Daha büyük mutfak dolabı modelleri sizin için daha özgün bir kullanım alanı yaratır. Daha fazla çekmece istiyorsanız daha geniş fakat iki tarafında da çekmece ayrıntısı olan bir model seçebilirsiniz. Bunun dışında mutfağınızın boyutlarına uyumlu bir seçim yapacağınız için yine fiyatla doğru orantılı bir unsurdan söz etmek gerekiyor. Çok küçük bir mutfağa büyük mutfak dolaplarının görsel anlamda da hoş bir görüntü yaratmayacağı aşikârdır. Tam tersi durumda da bu mümkündür. Büyük bir mutfağa küçük dolap tercih etmemek gerek.

En Şık Hazır Mutfak Dolabı Tasarımları

Tasarım açısından oldukça dikkat çekici modellerin karşımıza çıkması güncel olarak taleplerin artmasından kaynaklanıyor. Üst ayrıntının ve raflı bölümlerin daha fazla olması bu taleplerin eseridir. Mutfakta kullanım alışkanlıklarına bağlı olarak çeşitli iyileştirmeler yapılmaktadır. Örneğin üst kapaklar sağa ve sola açılmak yerine yukarıya doğru amortisörlü sistemlere sahiptir. Piston yardımıyla dilediğiniz açıda açabilir ve tek hareketle kapatmanız sağlanabilir.

Aynı sistem çekmeceler için de benzer bir yapıyla karşımıza çıkar. Eskiden beri çekmecelerin hızla kapanması her açıdan zarar oluşturmaktadır. Parmağınızın sıkışması, mutfak dolabına zarar vermesi, sıkışan malzemelere zarar vermesi ya da çekmece organizerinin dağılması gibi sonuçlar doğurabilir. Özellikle çekmecelerin bir süre sonra kullanılamaz hale gelmesi bunun en net sonuçlarından birisi oluyor. Oysa yeni tasarımlarda çekmeceleri ittiğinizde kendiliğinden kapanması mümkün hale geliyor. Bu son derece yavaş gerçekleştiği için de mutfak dolabınız zarar görmüyor. Mutfak dolaplarının fiyatları bu gibi temel özelliklerin standart olmasıyla daha da uygun bir noktaya geldi.

Hazır Mutfak Dolabı Ölçüleri

Bir mutfağın ölçülerini bilmeden mutfak dolabı ölçülerinden söz etmek olanaksızdır. İlk yapılması gereken mutfağın ölçülerini elde etmek ve seçeceğiniz modeli buna göre belirlemek. Eğer nispeten daha ufak bir mutfağınız varsa sizin için en doğru tercih köşe mutfak dolabı olacaktır. Böylece köşe alanını değerlendirmiş, orta alanı daha kullanılır hale getirmiş olursunuz. Ölçülerin buna orantılı olarak üretildiğini ve tercih edildiğini unutmamak gerek.

Eğer daha büyük bir mutfaktan söz etmek mümkün ise bu aşamada ise küçük dolap modellerini elemeniz gerekecektir. Çünkü yüksek hacme sahip bir mutfakta orantısal olarak çok küçük bir tezgâh ve dolabın bulunması dekoratif anlamda negatif bir algı yaratacaktır. Bu yüzden Amerikan mutfak olarak tasarlanan salon içi mutfak tarzında dolapların ölçüleri boydan boya olarak gözlemlenir. Çünkü alan son derece geniştir ve buna uyumlu olacak bir biçimde mutfak tasarımı yapılmaktadır. Mutfak dolabı modelleri tüm ölçü birimlerini kapsayabilir.

Dilerseniz 60 cm mutfak dolabını tercih ederek küçük bir alanı verimli bir biçimde değerlendirebilirsiniz. Yine 80, 90 ve 100 cm ölçülere sahip mutfak dolapları bulunmaktadır. 100 cm üzerinde olan hazır mutfak dolabı modellerinde ise 5 cm artış göstererek yükselen bir yelpaze görürsünüz. 300 cm boyuta kadar ulaşarak boydan boya mutfağınızı kaplayabilirsiniz.

Mutfak Dolaplarında Kullanılan Renkler

Mutfak tasarımında dolap ve tezgahın ölçüleri ile tasarımı kadar önemli olan diğer bir faktörden söz etmek gerekiyor. Burada asıl önemli olan unsur renklerdir. Çünkü hem evinizin genel dekoratif renk çizgisini içerisinde barındırması hem de mutfağınızda yumuşak bir geçiş yaratması gerekiyor. Bunu mutfak duvarlarının rengi, perde ve aksesuar renkleri ile birlikte beyaz eşya renkleriyle uyumlu olacak şekilde tercih edebilirsiniz.

Köşe mutfak dolabı tasarımları da dahil olmak üzere tüm dolaplarda beyaz ağırlıklı bir renk skalası dikkat çekiyor. Ancak beyaz tabii ki tek seçeneğiniz değil. Aksine artık Dore ve Antrasit çok sık kullanılıyor. Özellikle beyazla kombine edilmiş şekilde çok hoş bir görünümden söz etmek mümkün oluyor. Üstelik fiyatları noktasında da bir fark görülmediği için içinize sinene sahip olabilmek mümkün hale geliyor.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.