Tüm Ürünlerde Kargo Ücretsiz!

Evde Depolama ve Düzenleme Çözümleri

16-03-2021 12:37

Evde Depolama ve Düzenleme Çözümleri

Evlerimizde mobilya yoğunluğu kadar önemli olan bir diğer unsur ise eşya yoğunluğudur. Bazı evlerde bu göz önünde olmaz. Buna neden olan faktörlerin başında da depolama ve düzenleme çözümleri geliyor. En basit haliyle salonunuzda bulunan bir konsol tüm dağınıklığı ortadan kaldırabilecek bir yapıya sahip olabilir. Çok daha fazla eşyaya sahipseniz mobilyalarınızı seçerken çok amaçlı dolap tercih etmeniz daha doğru olacaktır. Bu sayede eşyaların etrafta durmasını ve dağınıklık görüntüsünü minimum noktaya indirebilirsiniz.

Günümüzde modern tasarımlara sahip olan bu dolapların düzenleyici etkisi net bir biçimde görülebiliyor. Keza görüntüsünün fazlasıyla estetik olmasının yanı sıra işlevsel bir kullanım alanı sunduğundan da söz etmek gerek. Çözüm odaklı düşündüğünüzde odanın büyüklüğüne, kullanım amacına ve burada yer alan eşya yoğunluğuna göre seçim yapmanız gerekiyor. Modern konsolmodelleri ne baktığınız zaman yalnızca kapalı kapaklı dolap gözlerine değil raf ayrıntılarına ve çekmeceye sahip olduklarını görebilirsiniz. Moon modern konsol çekmece ayrıntısı sayesinde diğerlerinden ayrılarak çok daha fonksiyonel bir kullanım alanı yaratabiliyor.

Ayrıca çok fonksiyonlu mobilyalar için artan talep doğrultusunda neredeyse tüm mobilya modellerinde benzer ayrıntılar görmeye başladık. Yalnızca kapaklarla dolap hacmi sağlanan modellerden ziyade raflı düzene sahip, bir kısmı kapalı iken bir kısmı açık, orta çekmeceli ya da raflı dolap modellerine rastlayabiliyoruz. Böylece evinizin yalnızca belirli noktalarında değil tüm noktalarda bu dolapları kullanmanız ve isminde de yer aldığı gibi çok amaçlı olarak kullanabilmeniz daha da mümkün oluyor.

 

Çok Amaçlı Dolap Kullanım Alanları

Çok amaçlı dolap için tek bir kullanım noktasından söz edebilmek neredeyse imkânsız. Eskiye nazaran evimizin her bölümünü ayrı ayrı amaçlar için kullanabiliyoruz. Ya da tek bir aktivite için evin birkaç farklı noktasını kullanmamız son derece mümkün olabiliyor. Böylece tercih edeceğimiz mobilyaların fonksiyonel olması ve bize her zaman kolaylık sunması ciddi bir avantaja dönüşmüş oluyor. Dolap seçiminizi yaparken kullanacağınız alana göre seçmek ise yapacağınız en mantıklı tercih olacaktır.

Özellikle çok fonksiyonlu mobilyalar için herkesi memnun edecek modern tasarımlar söz konusu oluyor. Yalnızca raftan oluşan uzun bir dolap tercih ediyorsanız Alena çok amaçlı dolap modeli sizin için son derece uygun bir seçime dönüşebilir. Kapaklı bir tasarıma sahip olması evinizin hemen her noktasında uygun bir kullanım alanı sağlamsına olanak tanır. Örneğin mutfağınızda dilediğiniz ürünleri içerisinde depolayabilirsiniz. Aynı zamanda yatak odasında çamaşırlarınızı koyabilmek, banyonuzda duş malzemelerini, temizlik ürünlerini ya da banyo ekipmanlarını düzenleyebileceğiniz bir yardımcıya dönüşebilir.

Dolapların yalnızca içerisinde fazlalık eşyaları barındırmak için kullanılmadığını, aynı zamanda sürekli kullandığınız eşyaların bir düzen içerisinde olmasını sağladığını fark etmeniz gerek. Bununla beraber çok amaçlı olmalarından dolayı tekil bir boyuta sahip olmadıklarından tüm ölçülere uyum sağlayabilirler. Evinizde kullanacağınız noktayı belirledikten sonra uygun ölçülerde bir model seçebilir, diğer mobilyalarınız ve aksesuarlarınızla uyumlu bir renk tercihinde bulunabilirsiniz. Daha çok beyaz odaklı bir renk skalası söz konusu olmasına rağmen artık antrasit, çırağan, pera ceviz ve siyah renklerin mükemmel uyumunu modern mobilya tasarımlarında sık sık görüyoruz.

 

Konsol Estetiğini İşlevsellikle Birleştirmek Mümkün

Depolama ve düzenleme denildiğinde en az çok amaçlı dolap kadar öne çıkan bir diğer ürün ise konsollar oluyor. Zira burada tercih edeceğiniz konsolun yalnızca salonunuzda yemek takımlarınızı ya da yemek odası için gereken malzemeleri içerisinde barındıracağını düşünmeyin. Artık tümüyle farklı amaçlar için kullanılabilen çok daha fonksiyonel mobilyalar tercih ediliyor. Bu doğrultuda da ilk öncelik işlevsellik olmasına karşın daha cazip bir estetik detaya kavuşabilirsiniz. Modern mobilya tasarımlarının dekorasyona katkısı bu açıdan son derece önemlidir.

Modern konsol modelleri için Ellaria konsol fazlasıyla cazip bir görünüme sahiptir. Bunun yanı sıra görünümü kadar önemli olan fonksiyonel kullanım açısından da tatmin edici bir yapıdan söz etmek mümkündür. Orta kısmında daha çukur bir görünümle üzerinde yer alacak aksesuarları çok daha şık bir biçimde sergiler. Bunu dışında dolap hacimleri beklentilerinizi karşılayacak nitelikte olup salonunuzun bir noktasında tüm eşyaları içerisinde depolayabilir.

Çekmeceli bir konsol modeli arzuluyorsanız Sandor konsol modeliyle karşılaştığınızda aradığınızı bulabilirsiniz. Aynı zamanda çekmece ayrıntısı dışında kalan dolap hacimleri yine ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek kapasitededir. Eğer çekmece dışında bir ayrıntı istiyorsanız kapaklı olmaya açık raf şeklinde bir tasarımla sunulan Sansa size hitap edebilecek konsollardan birisidir. Üstelik bu bağlamda yalnızca salonla kısıtlı bir kullanım alanından söz etmek imkânsızdır. Artık oturma odası ve çalışma odası için de olmazsa olmaz mobilyalar arasında yer almaktadır. Böylece evin her noktasında çok daha kullanışlı ve eşyaları düzenlemenize olanak tanıyan bir çözüm ortağına dönüşür.

Tercih edeceğiniz modelin kapaklı bölmeleri, çekmecesi, raflı kısmı ya da açık alanları için pek çok seçeneğiniz olduğunu unutmayın. Diğer mobilyalarınızla uyumlu olacak bir seçim yapmak dekoratif açıdan evinize ayrı bir ambiyans katacaktır. Zeus modelinde de sağ ve sol kapaklı bölmeler daha transparan bir görünüme sahiptir. Ortasında ise tamamıyla çekmeceler olduğu için son dönemlerde en çok tercih edilen konsollardan birisine dönüşmüştür.

Tüm Eşyaları İçerisine Toplayabileceğiniz Dolaplar

Çok amaçlı dolap modellerinin tümü daha fazla eşyayı depolamak, düzenli bir biçimde tutmak ve bunu yaparken estetikten ödün vermemek üzere tasarlanmıştır. Farklı modellerin var olması mutfak, yatak odası, salon, oturma odası, çalışma odası ve antre gibi çok sayıda noktada kullanılmasını mümkün kılar. Tabii ki burada da tercih edeceğiniz modelin önemli olduğunu unutmamak gerekiyor. Eğer mutfak için hiç kapağı olmayan tümüyle açık raf düzenine sahip olan Rilla modelini seçerseniz çok hoş bir görünüm olmayabilir. Bu yüzden mutfakta da açık raf sizin için önemli bir ayrıntıysa Selery çok daha doğru bir seçim olacaktır.

Rilla daha çok antre ve oturma odası gibi bölümlerde tercih edilebiliyor. Orta kısmındaki ince raf ayrıntısı sayesinde göze çok hoş görünen bir yapıya sahip oluyor. Tamamen büyük kapaklı ve çekmeceli dolaplarla mevcut eşyalarınızı depolarken büyük kolaylıklar söz konusu olabilir. Burada seçeceğiniz modelin çok fonksiyonlu mobilyalar arasında olması eviniz için önemli bir katma değere dönüşecek. Yalnızca eşyaların depolandığı ya da düzenli durduğu bir dolap yerine tüm mobilyalarınızla uyum sağlayacak ve dekorasyon açısından beklentilerinizi karşılayacak bir seçeneğe hayır demeyeceğiniz aşikâr.

Renk skalasında da beyaz en önemli seçenek iken diğer renklerle birleştiğinde harika bir görünüm söz konusu olabiliyor. Ayrıca çok daha geniş bir kullanım alanında etkin bir biçimde tercih edilebildiği için evinizin dekorasyonuna her halükarda katkı sağlayabiliyor. Modern konsol modelleri bilhassa minimalist tasarım çizgileriyle beklentilerinizi aşan bir görsel yaratacaktır. İster salon ya da yemek odası, isterseniz çalışma odası veya evinizin ara koridorları ve antrelerinde fazlasıyla işlevsel olacaktır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.