Tüm Ürünlerde Kargo Ücretsiz!

Evde Spor Yapmak İsteyenlere Altın Tavsiyeler

09-03-2021 14:08

Evde Spor Yapmak İsteyenlere Altın Tavsiyeler

Son dönemlerde yaşadığımız pandemi süreciyle beraber evde spor nasıl yapılır sorusunun oldukça popüler olduğunu fark ettik. Keza insanların çok büyük bir çoğunluğu toplulukların olduğu alanlara gitmekten çekiniyor. Bunlardan birisi ise spor salonları oluyor. Özellikle doğru tercihleri yaparak ev ortamında da salon disiplininde spor yapıldığını görebilmek bunun en büyük nedenlerinden birisi oldu. Hem ev konforundan ödün vermemek hem de egzersizleri aksatmadan verimli bir biçimde yapmak karşı konulamaz bir avantaja dönüştü.

 

Doğru ev sporunun püf noktaları içinse bir dizi temel detaydan söz etmeden geçemeyiz. Çoğunlukla dışarıda yapılan aktivitelerin hemen hepsi evde de yapılabilmektedir. Ancak yine de dışarıda olduğumuzda beli bir sorumluluk bilinci ve daha istekli bir yapıya bürünürüz. Evde bunları uygulamak için kararlı olmamız, irademizin güçlü olması ve doğru ekipmanlara sahip olmamız en önemli kıstaslardır. Tabii ki basit egzersizler için çok büyük ekipmanlara ihtiyaç duymayabiliriz. Hatta evimizde bulunan temel eşyalarla bile bunu yapma şansımız var.

 

Ancak tıpkı spor salonuna giderken sergilediğimiz performans gibi yağ yakan egzersizler uygulamak istiyorsak doğru ekipman gerçekten önem arz ediyor. Burada tabii ki bütçeye, yapacağınız egzersizlerin standardına ve kişisel beklentilerinize bağlı olarak farklı bir yelpaze oluşuyor. Çünkü tüm bu standartları etkileyen çok sayıda egzersiz ekipmanı var. Sizin bunların tümünü eve doldurmanız ya da ihtiyaçlarınız dışında da alışveriş yapmanız size büyük bir katkı sağlamayacaktır. Bunun yerine daha işlevsel olabilecek, sonuç odaklı hareket edebileceğiniz ve fit kalmanızı sağlayacak spor malzemelerine yönelmeniz gerekir.

 

Evde Spor Yapmak İçin İhtiyacınız Olan Ekipmanlar

Evde yapılacak kardiyo egzersiz çalışmaları spor rutininizin bir parçası olacaktır. Her halükarda form tutmanız için kardiyo yapmak zorundasınız. Ağırlıklarla çalışmalara başlayıp kas kütlenizi büyütmek istediğinizde, yediklerinizdeki kalorileri hesaplayıp yağ yakmak istediğinizde ya da tamamıyla formunuzu korumak istediğinizde buna ihtiyacınız olacak. Kardiyo içinse evlerde en çok tercih edilen iki farklı ekipmandan söz edeceğiz. Hem işlevsel olması hem de evinizin bir köşesinde sizi moda sokabilecek olması açısından koşu bandı ya da eliptik bisiklet ilk seçenekler olabilir.

 

Zira evde spor nasıl yapılır sorusunun yanıtı için ilk akla gelen ekipmanlar arasında da bunların olduğundan eminiz. Artık daha portatif olan tasarımlar sayesinde dilediğiniz zaman katlayarak kaldırabileceğiniz egzersiz aletleri bulabilirsiniz. Bu malzemelerin evinizde büyük bir yer kaplayacağını düşünmeniz bu kapsamda yanlıştır. Küçük evlerde bile belirli bir alanı spor aktiviteleri için ayırabilir, işiniz bittiğinde bu malzemeleri toplayarak yine yerine kaldırabilirsiniz.

 

Evde yapılacak ağırlık egzersiz programları içinse önceliğiniz kesinlikle dumbell seti olmalıdır. Özellikle çubuğu sabit, ağırlıkları ise değiştirilebilen ağırlık setlerine yönelmeniz geleceğe yönelik olabilir. Çünkü egzersiz programlarınızı düzenlerken her zaman daha ileriye gidecek bir programa ihtiyacınız olacak. Bu yüzden bu farklı ağırlık seçenekleri size ekstra bir ekipman alma masrafından kurtarabilir. Ağırlık setini alırken Z bar tercih etmeniz ise tüm kas kütlelerinizi çalıştırabilecek egzersizleri yapabilmenize olanak tanır.

 

Gerek ısınma gerekse esneme noktasında çok sık tercih edilen ama aynı zamanda doğru ev sporunun püf noktalarıarasında yer alan bir diğer ekipman ise matlardır. Mat yere yayarak üzerinde rahatça uzanabileceğiniz, esneme ve ısınma hareketlerinizi yapabileceğiniz ekipmandır. Kaliteli bir mat egzersizden alacağınız verimi ciddi oranda arttırabilir. Aynı zamanda bu sayede şınav, mekik, yoga, pilates için bir seçeneğiniz olmuş olur. Vücudunuzun tüm kaslarını çalıştırmak adına kesinlikle es geçilmemesi gereken bir noktadır.

 

Evde Basit Egzersiz Yöntemleri

Evinizde otururken aynı zamanda fit kalmayı başarmanın pek çok yolu var. Ekipmanlarınız ne olursa olsun kaslarınızın çalışmasını sağlayabilir, aktif yağ oranınızı dengede tutabilirsiniz. Beslenme alışkanlıklarınıza dikkat ederek uygulayacağınız bu egzersizler size ciddi bir kazanım olarak geri dönecektir. Basit egzersizler olarak düşünebileceğimiz ve aynı zamanda mental olarak rahatlamanıza yardımcı olacak yoga ve pilates kesinlikle hayatınızın bir parçası olmalıdır. Bunu hem ısınma noktasında hem de vücudunuzun ideal esnekliğe ulaşması noktasında tercih edebilirsiniz.

 

Ayrıca mat üzerinde hiçbir ağırlık olmadan vücudunuzu toparlamak için yapabileceğiniz yüzlerce farklı yağ yakan egzersizlerbulunuyor. Yatar pozisyonda bacaklarınızı kendinize doğru çekerek hem bacak, baldır ve kalça hem de karın bölgesini çalıştırabilirsiniz. Karın ve göğüs bölgesi için yine mekik çekmek sizi son derece geliştirecektir. Omuz ve kol kaslarında daha fazla gelişme isteyenler içinse şınav kesinlikle önemli bir çalışmadır.

 

Hem vücudunuzun yağ kütlesinin azalması hem de kas kütlesinde bir artış görmek istiyorsanız ağırlık çalışmayı ihmal etmemelisiniz. Tabii ki kardiyo ve esneme ciddi anlamda önem taşır. Fakat bunun tek başına yeterli olmayacağı aşikâr. Spor salonlarında olduğu gibi farklı kas gruplarınız için farklı egzersiz programları uygulamanız gerekecektir. Çok sayıda yazılı ve görsel eğitimin bulunabilir olmasından dolayı bu egzersiz programlarından birisini seçmeli ve kesinlikle programdan şaşmadan uygulamalısınız. Spor için en önemli etken disiplin ve sürekliliktir. Bunu spor salonlarında ister istemez yakalayabiliyoruz. Ancak evde uygularken bundan kurtulmak, kaytarmak ya da programın dışına çıkmak çok daha kolay olabilir. Tam bu noktada ise kararlılığınız ve nasıl bir vücut istediğinizle ilgili düşüncelerinizin aklınız mıh gibi çakılması gerekiyor.

 

Evinizde Yağ Yakmak ve Kas Kütlenizi Arttırmak Mümkün

Tabii ki yağ yakan egzersizler ve kas yapmanıza olanak tanıyan antrenmanlar her yerde yapılabilir. Doğada, evde, spor salonunda ya da herhangi bir yerde bunu başarabilirsiniz. Bunu başarmak için beslenme alışkanlıklarınızı düzenlemeli, egzersizlerinizi hem kardiyo hem de HIT antrenmanlar olarak aksatamdan yapmalısınız. Spor kesinlikle düzensiz yapılması gereken bir aktivite değildir. Aksine başarıya ulaşmak için planlı ve programlı çalışmanız şarttır.

 

Evde yapılacak kilo verme egzersiz programları için diyetle beraber uygulamalar yapmak daha sağlıklı bir süreç geçirmenizi sağlar. Eğer imkânınız varsa tempolu koşu ya da yürüyüş ile kardiyo kısmını site bahçesinde ya da açık havada yapabilirsiniz. Bu sayede eve koşu bandı ya da eliptik bisiklet almadan kardiyo yapabilir, yalnızca ağırlık antrenmanlarını evinizde yaparak sporunuzu eksiksiz bir biçimde tamamlayabilirsiniz.

 

Aşırı kilolarınızdan kurtulmak ve daha fit bir vücuda sahip olmak istediğinizde bunun uzun soluklu bir süreç olacağını unutmayın. Özellikle sağlıklı yollardan kilo vermek ve bunu ev ortamında başarmak istiyorsanız süreç biraz daha uzayabilir. Ama daha konforlu bir biçimde dilediğiniz zaman egzersizlerinizi yapabilmeniz mümkün hale gelecektir. Doğru ev sporunun püf noktaları arasında da bu mental özgürlük önemli bir artı değere sahiptir.

 

Evinizin salonunda minik bir çalışma alanı yaratabilir ya da bunun için ayrı bir oda tasarlayabilirsiniz. Sahip olacağınız ekipmanlar ya da egzersiz programları fark etmeksizin sağlıklı yaşam için bir adım attığınızda gerisinin geleceğini kendiniz fark edeceksiniz. Bunun hayatınıza katacağı pozitif değerler ise evde spor nasıl yapılır sorusuna vereceğiniz en iyi cevaba sahip olduğunuzda daha da anlamlı olacaktır. Vücudunuz hem aynada kendiniz için hem de dışarıdan bu soruyu yöneltenler için en net cevabı sembolize edecektir.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.