Tüm Ürünlerde Kargo Ücretsiz!

Hazır Mutfak Dolabı Modelleri ve Fiyatları

19-03-2021 14:55

Hazır Mutfak Dolabı Modelleri ve Fiyatları

Mutfakların çok daha şık olmasını sağlamak için son derece geniş bir ürün yelpazesi yaratıldığını görebiliyoruz. Tabii ki bu yelpazenin merkezinde hazır mutfak dolabı bulunuyor. Eskiye nazaran daha sık tercih edilen bir ev bölümü olması ise bu dolapların çok daha fonksiyonel bir kullanım amacına sahip olmasını kolaylaştırıyor. Günümüzde çoğu zaman mutfakta yemek yiyor, sonrasında mutfakta oturuyor ya da burada bir şekilde zaman geçirebiliyoruz. Bir noktada oturma odasına alternatif bir yapıya bürünmesinden kaynaklı olarak mutfakların daha şık olması kaçınılmaz bir hal alıyor.

 

Günümüzde de hazır mutfak dolabında şıklık ve kalite aynı anda aranan kriterler dönüşüyor. Eski zamanlara bakıldığında hazır mobilyalar geri planda iken günümüzde çok daha fazla tercih edildiğine şahit olabiliyoruz. Öncelikli olarak bu noktada değerlendirmeleri iyi yapmak gerekiyor. Mutfağınızın ölçüleri ve bir mutfak dolabından beklentileriniz en doğru tercihi yapmanız için yeterli olacaktır. Çünkü hazır olmasına rağmen çok farklı varyasyonlara sahip olan ölçüleri her ev için uygun bir standarda dönüşmesini sağlıyor.


 

 

Buna ek olarak görsellik açısından da inanılmaz bir gelişimle karşı karşıya kalabiliyoruz. Camlı bölmeler, yukarıya doğru açılan kapak ayrıntıları, daha kullanışlı ve kendiliğinden kapanabilen çekmeceler son derece yaygınlaştı. Dolayısıyla mutfak dolabı modellerinin kullanım kolaylıkları bir nevi tercih nedenleri arasında yer almaya başladı. Hem daha şık görünen mutfaklar kaçınılmaz oldu. Hem de çok daha işlevsel özellikler sahip komplike bir mobilya tercihi yapılabildi. Renk skalasındaki artış diğer mutfak aksesuarları ve genel dekorasyon ile uyumlu seçimi yapmamızı kolaylaştırdı. Farklı modellerin olması ise hazır anlayışını yıkan bir etkene dönüştü. Aynı ölçülere sahip ancak çekmece, raf, dolap ve tasarım açısından birbirinden farklı olan hazır modellere rastlayabiliyoruz.

Hazır Mutfak Dolaplarının Ölçüleri

Ölçüler hem evin hem de mobilyaların en önemli ayrıntısıdır. Çok şık bir mobilya sırf ölçüleri uygun olmadığı için evde sırıtan bir mobilyaya dönüşebilir. Özellikle oda yapılarına nazaran daha küçük şekilde tasarlanan mutfaklarda bu durum daha da ciddi bir probleme dönüşebiliyor. Yine de mutfak dolabı seçerken nelere dikkat edilmeli konusunda ilk tavsiye zaten ölçüler oluyor. Ki bu aşamada ciddi bir gelişim söz konusudur. En küçük hazır mutfakların 60 santimetre ile başladığını ve kademeli olarak yükseldiğini görebilirsiniz.


 

 

Küçük mutfaklarda bu aşamada biraz daha aralıklı ölçüler tercih ediliyor. Çünkü bu tip en küçük mutfaklar artık pek tercih edilmiyor. Ya daha büyük mutfak tasarımları söz konusu oluyor ya da Amerikan mutfak olarak salonla birleşik bir yapıya rastlıyoruz. 60 santimetre dışında 80 santimetre ve 90 santimetre ölçülerini tercih edebiliyorsunuz. Yine 100 santimetre küçük mutfak tasarımları için standarda dönüşmüş durumda. Fakat ölçüleri nispeten küçük olmasına rağmen hazır mutfak dolabında şıklık ve kalite konusunda ödün vermiyor.

 

Daha büyük bir mutfağa sahipseniz ya da tercih ettiğiniz mutfak dolabının ölçüleri daha büyükse bunun için 105 santimetre ile başlayan ve 300 santimetreye kadar her 5 santimetre ölçüde artış gösteren modellerle karşılaşabilirsiniz. Bunlar arasından en doğru seçimi yapmak için mutfak alanınızın ölçüsünü bilmeniz önem arz ediyor. Ayrıca ölçü büyüdükçe beyaz eşyalar için sunulan standart değişebiliyor. Tezgah altı uygulama ya da buzdolabına özel alan gibi yapıları göz önüne alabiliyorsunuz. Bu sayede de mutfak dolabı modellerinin kullanım kolaylıkları dahilinde bir avantaja daha sahip olabiliyorsunuz. Renk skalasında da tüm ölçüler için beyaz, dore, antrasit renk seçeneklerinden birisini seçebiliyorsunuz.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.