Tüm Ürünlerde Kargo Ücretsiz!

Kitaplık Nasıl Düzenlenir? Kitaplık Nasıl Yerleştirilir?

09-05-2020 15:47
Kitaplık Nasıl Düzenlenir? Kitaplık Nasıl Yerleştirilir?

İçinde bulunduğu evin kültür ve entelektüellik seviyesini direkt olarak artıran kitaplıklar, gittiğiniz evin sahipleri hakkında kolayca fikir sahibi olmanıza yardım ediyor. Çünkü yalnızca gerçekten kitap okuyan ve kitaplarına değer veren insanların evinde, şık ve özenle yerleştirilmiş bir kitaplık bulunuyor. Aynı zamanda tüm kitaplık modelleri, evin içerisinde bir anda sımsıcak bir atmosfer yaratıyor. Kitapların doğal dokusundan gelen bu atmosfer, çabasız ama bir o kadar da gösterişli bir dekorasyon yaratma imkanı sunuyor. Eğer siz de kitaplarla ve kitaplıklarla ilgiliyseniz evinize hem kitaplık seçerken hem de kitaplığınızı düzenlerken bazı detaylara özen göstermelisiniz. Unutmayın; sahip olduğunuz o kitaplıkta hem maddi hem de manevi olarak adeta bir servet yatıyor. Bu nedenle kitaplık fiyatları ile ilgili araştırma yaparken belki bütçenizi içerisine yerleştireceğiniz kitapların değerine göre genişletmeyi düşünebilirsiniz. Amaucuz kitaplık arıyorsanız da çok sayıda kaliteli, kullanışlı ve şık ürünle karşılaşabilirsiniz. En ucuz kitaplık hangisiyse onu satın almak istiyorsanız da sahip olduğunuz kitapların sığabileceğinden daha büyük olan modelleri direkt olarak elemelisiniz.


Kitaplık Hangi Odada Olmalı?

İnsanlar kitaplığı yerleştirdikleri oda konusunda genellikle ikiye ayrılıyorlar. Kimi insanlar kitaplığın sürekli vakit geçirilen ve hayatın aktığı alan olan salonda olması gerektiğini düşünürken kimileri de kitaplığın çalışma odasında durması gerektiği fikrine sahip oluyor. Her iki düşünce de oldukça mantıklı gelse de bu konuda karar verirken daha ziyade ev sahiplerinin kullanım alışkanlıkları önemli oluyor. Örneğin; evde bir çalışma odası varsa ve çalışma odasını kullanan kişi bu kitaplara sık sık ihtiyaç duyuyorsa kitaplığın salonda durması yalnızca zorlu yaratıyor. Buna karşılık evde çalışma odası yoksa ya da kitaplar yalnızca hobi olarak ve rahat bir koltukta okunuyorsa salonda durması, okuma şevkinize de katkıda bulunuyor. Özellikle küçük çocuklu ailelerde, çocukları okumaya teşvik etmek için kitaplığı evin en fazla görünen yerine koymak harika bir seçim oluyor.

 


Kitaplık Nasıl Yerleştirilir?

Eğer çok sayıda kitabınız yoksa ama yine de salonda bir kitap alanı yaratmak istiyorsanız kitaplık raf ürünlerini duvarlara asabilirsiniz. Raf kitaplık estetik görüntüsüyle boş görünen duvarlarda bir anda benzersiz bir hava yaratılmasına katkıda bulunuyor. Raflı kitaplık edineceğiniz zaman karşınıza farklı tasarımlarda oldukça fazla seçenek çıktığı için odanızın genel dekorasyonuna uygun çok sayıda alternatifle karşılaşabilirsiniz. Ayrıca hem salonlarda hem de çalışma odalarında genellikle köşe noktalar, kayıpalan olarak geçiyor ve buraları değerlendirmek çok olabiliyor. Bu noktada bir köşe kitaplık alarak kitaplarınızı bu alanda konumlandırabilirsiniz.

Kitaplığınızda yalnızca kitaplar bulunmayacaksa ve bazı defter ya da kırtasiye ürünlerini depolamayı da düşünüyorsanız bir kapaklı kitaplık satın alarak bunu da çocuk odasına yerleştirebilirsiniz. Cam kapaklı kitaplık da genellikle çalışma odalarında estetik bir görünüm oluşturuyor. Üstelik cam kapaklı kitaplıklar, içindeki kitapların tozlanmasını da engelliyor. Bu yüzden evinizde kitaplarınızdan başka eşyalarınızı da depolamayı amaçlıyorsanız mutlaka dolaplı kitaplık edinmelisiniz.


Kitaplık Nasıl Düzenlenir?

Diyelim ki eviniz için bir modern kitaplık modeli seçtiniz ve ürün evinize geldi. Kitaplarınızı yerleştirmeye başlamadan önce nasıl yerleştireceğinize karar vermelisiniz. Bunun için uygulayabileceğiniz çok sayıda yöntem bulunuyor. Ayrıca kitaplığınızın şık görünmemesinden ya da aradığınız kitabı rahatça bulamamanızdan da şikayet ediyorsanız mutlaka kitap düzenleme fikirlerinden yardım almalısınız. İlk olarak alfabetik dizme yöntemini deneyebilirsiniz. Bu yöntemde kitaplarınızı yazarların adına ya da kitapların adına göre alfabetik olarak dizmeniz gerekiyor. Örneğin bir ağaç kitaplık içerisinde ekstra şık bir dizilim sunmayacak olsa da bu yöntem, kitaplarınızı kolayca bulmanızı sağlıyor.

Uygulayabileceğiniz bir diğer yöntem ise kitapları türlerine göre dizmek oluyor. Bu yöntem de kitapları bulmayı kolaylaştırırken aynı zamanda kitaplık seçiminde de etkili oluyor. Çünkü kutu kutu bölümlerine ayrılmış kitaplik modelleri, bu tarz bir düzenleme yapmak için ideal oluyor. Genellikle demir kitaplık olarak satılan bu ürünler, mekanınızda harika bir görünüm yaratabiliyor. Eğer kitaplık düzenlerken gerçekten dekoratif bir dokunuş bırakmak istiyorsanız kitaplarınızı renklerine göre ayırabilirsiniz. Son yıllarda oldukça trend olarak bu düzenleme yöntemi, özellikle salonlarda harika bir tarz oluşturuyor.

Bazı kişiler kitaplık düzenleme konusunda ekstra hassas davranabiliyor ve milimetrik bir düzen kurmaya çalışabiliyor. Bu noktada boy sırasına göre dizmek en akılcı yöntem oluyor. Özellikle çok sayıda farklı tür ve ebatta kitabı olan kişilerin deneyebileceği bu yöntem, size estetik bir görünüm vadetmiyor olsa da kesinlikle simetri hassasiyetlerinizi tatmin ediyor. Ayrıca kitaplarını yalnızca dikey olarak yerleştirmek zorunda değilsiniz. Hatta kitaplığınızın kapasitesinin sahip olduğunuz kitaplara yetmeyeceğini düşünüyorsanız kitapların üstünde kalan boş alanları da değerlendirmek adına kitaplarınızı yatay şekilde yerleştirebilirsiniz. Bunun yanı sıra düzenleme yaparken kullanışlılığı ön planda tutmak adına çok sık okumadığınız ya da muhtemelen yakın bir zamanda okumayacağınız kitapları en üst raflara yerleştirme yoluna gidebilirsiniz.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.