Tüm Ürünlerde Kargo Ücretsiz!

Kitaplık Nasıl Yapılır? Ahşap Kitaplık Modelleri

29-01-2020 23:02
Kitaplık Nasıl Yapılır? Ahşap Kitaplık Modelleri

Birçok insanın evinde bulundurduğu roman ve ders kitabı gibi çeşitli kitapların muhafaza edildiği eşyalardan biri de kitaplıklardır. Kitaplık modelleri dekorasyon da çok etkili eşyalar olduğu gibi işlevsellikleri ile de çok geniş bir kullanım alanı buluyor. Bu ürünlerde farklı modellerden yararlanabileceği gibi kişiler kendin yap yöntemi ile çeşitli kitaplıklar üretebiliyor. Kitaplık yapabilmek için birçok farklı malzemeden yararlanabilme imkânı bulunuyor. Biraz el emeği biraz işçilik biraz da yaratıcılık gerektiren bu iş için malzemelerinizi tamamladığınızda çok şık ve bir o kadar da kullanışlı kitaplık yapabilme imkânı bulabilirsiniz. Kitaplık modellerinde en çok öne çıkan tasarımlar genelde ahşap kitaplıklardır. Ahşap kitaplık yaparken birçok farklı ağaç türünden yararlanabiliyorsunuz. Bir kitaplığın görünümündeki şıklık kadar dayanıklılığı da dikkate alınması gereken detaylardan biridir. Bu nedenle ahşap kitaplık yapmadan önce kişilerin muhakkak malzeme seçiminde kaliteye de önem vermesi gerekiyor.


 

 

Ahşap Kitaplık Nasıl Yapılır?


Birçok dekorasyon seven kişinin sorduğu sorulardan biri de ahşap kitaplık nasıl yapılır sorusudur. Ahşap kitaplık yapmaya başlamadan önce bu kitaplıkların yapımında kullanılan malzemelerin detayını bilmek gerekiyor. Yapacağınız kitaplığın modeli, büyüklüğü, kullanılacağı alan ve daha birçok detayı önceden planlamaya önem vermelisiniz. Ahşap kitaplık yapımında kullanabileceğiniz modeller arasında seçeneklerinizi sınırsız olduğunu bilmeniz gerekiyor. Çok az bir uğraş ile farklı kalınlıklarda olan çeşitli ahşap parçalarını birleştirerek duvarınıza çok şık bir kitaplık yapabileceğiniz gibi normal ayaklı bir kitaplıkta yapabilmeniz muhtemeldir. Ahşap çivisi, çekiç, çeşitli ahşap parçaları, ahşap yapıştırıcı gibi malzemeleri bir araya getirdiğinizde ve modele karar verdiğinizde artık kitaplığınızı yapmaya başlayabilirsiniz. Eğer çok fazla kitabınız varsa duvar kitaplığından ziyade odanızın bir köşesini süsleyecek dekoratif bir model yapmanız daha mantıklı olacaktır. Ancak kitaptan ziyade aksesuar gibi çeşitli süsler koyup duvarınızı süslemek istiyorsanız o zaman biraz daha zarif tasarımları tercih edebilirsiniz. Kitaplığınızın parçalarını çeşitli çivilerle ve ahşap yapıştırıcılarla bir araya getirdikten sonra zımparalamanız gerekiyor. Zımparalama işlemi bittikten sonra dilerseniz mobilyanızı odanızın dekor rengine uygun bir renge boyayabilir ya da orijinal ahşabın üzerinden vernik kullanabilirsiniz. Temizliğinin kolay olması için ahşap kitaplıkları verniklemek ve zımparalamak önemli detaylardır.


 

 

Kitaplık Nasıl Yapılır?


Kitaplık nasıl yapılır sorusunun birçok farklı cevabı olduğunu söylemek gerekiyor. Çünkü bir kitaplığın yapımında kullanılan malzemeler farklı olduğu gibi tercih edilecek model seçenekleri de oldukça geniştir. Bazen bir ağaç dalı şeklinde yapılan kitaplık bazen klasik bir modelde yapılabiliyor. Kare, dikdörtgen ve yuvarlak formlarda kitaplıklarda kullanışlı modeller arasında yer alıyor. Çok tercih edilen kitaplık modelleri arasında asma şeklinde yapılan kitaplıklar da son derece şık tasarımlar arasında yer alıyor. Burada önemli olan sizin işinize yarayacak bir model olması ve yaratıcılığınızın ne kadar olduğudur. Ahşap kitaplık modellerinde doğallıktan yanaysanız çeşitli ağaç dallarını ve eski kurumuş ağaç gövdelerinden hazırladığınız rafları kullanarak son derece otantik modeller yapabilirsiniz. Bunların dışında çeşitli meyve kasalarını rengarenk boyayarak duvara matkap ile monte edebilir ve kullanabilirsiniz.


 

 

Duvara Kitaplık Nasıl Yapılır?


Son yıllarda dekorasyon ürünleri içerisinde duvar kitaplıkları çok fazla yer buluyor. Bu kitaplıklar farklı modellerden oluştuğu için yapım aşamaları da ister istemez farklı olacaktır. Duvara kitaplık nasıl yapılır diye soran birçok kullanıcı için model skalasının geniş olduğunu belirtmekte fayda var. Duvara direkt tahtaların monte edilmesi ile yapılabilen kitaplıklar yanında çeşitli makara sistemleri ya da askı sistemleri ile kitaplıklar yapabilmek mümkün oluyor. Sağlam ve son derece dayanıklı bir kitaplık sistemi istiyorsanız duvara ahşabın monte edilmesi ile elde edilebilecek bir model seçmeniz daha uygun olacaktır. Dilerseniz kitaplığı yuvarlak formlarda hazırlayıp duvara istenilen şekillerde de monte edebilirsiniz. Şık ve son derece göz alıcı bir kitaplık modeli için farklı ahşap renk tonlarını değerlendirebilir ve model skalası içerisinden duvarlarınızı süsleyecek tarz bir kitaplık seçebilirsiniz. Yeni nesil kitaplık modelleri içerisinde genelde askı sistemleri ile yapılan kitaplıklar çok tercih ediliyor. Bu tarz bir kitaplık için çeşitli makaralar ve halatlar kullanılarak kitaplıklar yapılabiliyor.


 

Dekorasyonda Kitaplık Kullanımı


Son yıllarda dekorasyon çalışmalarına önem veren insan sayısı oldukça artış gösterdi. Bu dekorasyon çalışmaları içerisinde kitaplıklar da geniş yer buluyor. Kitaplık modellerinin dekorasyonda çok fazla tercih edilmesi hem işlevselliğin den hem de estetik duruşundan kaynaklanıyor. Orijinal ahşap renginde olan kitaplıklar genelde rüstik dekorasyon anlayışının vazgeçilmez unsurlarıdır. Şık, kaliteli ve tarz bir ahşap kitaplık seçimi yapmak dekorasyonun ambiyansının değişmesinde son derece önemlidir. Kitaplıklar yalnızca kitapları barındıran dekoratif mobilyalar değildir. Aynı zamanda bu mobilyalar içerisinde çeşitli çerçevelerinizi, aksesuarlarınızı ve biblolarınızı da rahatlıkla sergileyebilirsiniz. Beyaz, kahverengi, siyah, krem rengi gibi çok farklı ahşap kitaplık renklerinden faydalanabilirsiniz. Önemli olan dekorasyondaki kullanılan diğer eşyaların renk uyumunu yakalayabilmesidir.


 

Ahşap Kitaplık Modelleri Nelerdir?


Ahşap kitaplık modelleri arasında çok geniş bir skala olduğundan bahsedilebilir. Bu modeller arasında duvara asılabilen tasarımlar dışında odada yere konumlandırılan modeller de bulunuyor. İki üç raflı ya da 5 raflı kitaplıklar yanında dolap detayları olan ahşap kitaplıklar da çok fazla tercih ediliyor. Kişi kullanımına en uygun olan modelin seçilmesi kitaplıkların işlevselliği açısından büyük bir önem taşıyor. Çok fazla kitabı olan ve kendine kütüphane tarzında bir yer yaratmak isteyen kullanıcılar için duvardan duvara ahşap kitaplıklar son derece ideal seçimlerdir. Bu kitaplıklarda çalışma masası detayının bulunması çekmecelere yer verilmesi işlevselliği arttıran zarif detaylar arasındadır. Ahşap kitaplık modelleri içerisinde duvara monte edilenler arasında yuvarlak formda olanlar ağaç dalı şeklinde olanlar kare kitaplıklar ve daha birçok farklı model alternatifin den bahsedilebilir.

 

Doğru Kitaplık Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?


Kitaplık seçimi yaparken öncelikle hangi malzemeden yapıldığına önem vermek gerekiyor. Sıcak ve rüstik bir salon ya da oda dekoru yapmayı düşünüyorsanız seçiminizi ahşap tonlarında olan kitaplıklardan yapmanız gerekiyor. Bu kitaplıklarda çeşitli geometrik şekillerin kullanıldığı tasarımlar her zaman kullanıcı ilgisini cezbeden detaylardır. Ancak seçiminizi yaparken estetik duruş kadar kitaplığın işlevselliğine de önem vermeniz gerekiyor. Dayanıklılığı, ne kadar süre sizi idare edebileceği ve daha birçok detay kitaplık seçimi yapılırken dikkate alınması gereken unsurlar arasında bulunuyor. Bir kitaplığı satın alırken her şeyden önemlisi mekânınızda nasıl bir duruş ortaya çıkaracağına da dikkat etmeniz gerekiyor. Küçük bir salon için devasa bir kitaplık almak yerine ortamı daraltamayacak minik bir duvar kitaplığı tercih etmek çok daha doğru bir seçim olacaktır.

 


 

Kitaplıkların Kullanım Amaçları Nelerdir?


Kitaplıklar her ne kadar kitapları muhafaza etmek ve onları düzenli bir şekilde istiflemek için kullanılsa da aslında günümüzde birçok farklı amaç için de kullanılabiliyor. Bazen anıların en güzel temsilcileri olan çerçevelerin düzenli bir şekilde sergilenmesinde ya da çeşitli minik aksesuarları sergileme de kitaplıklardan faydalanabiliyorsunuz. Özellikle çekmece detayları olan kitaplıklar ufak tefek ıvır zıvır adı verilen eşyaların saklanması için son derece kullanışlı mobilyalardır. Kitaplık seçiminde kalite işlevsellik ve estetik duruş her zaman önem verilmesi gereken konular arasındadır. İster satın alırken ister kendiniz bir kitaplık üretirken bu kriterleri göz önünde bulundurduğumuzda dekorasyon konusunda en ufak bir sıkıntı dahi yaşamayacaksınız.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.