Tüm Ürünlerde Kargo Ücretsiz!

Küçük Evler İçin Mobilya Önerileri ve Dekorasyon Çözümleri

10-03-2021 14:07

Küçük Evler İçin Mobilya Önerileri

Yaşam alanlarının boyutları küçüldükçe tasarımsal olarak daha öznel çizgilere ihtiyaç duyulabilir. Hem görsel anlamda hem de kullanışlı olması bakımından küçük evlerde uygulanması gereken bazı tasarım faktörlerinden bu noktada bahsedebiliriz. Ev küçüldükçe bazı bölümlerden feragat edileceğinden şüphe yok. Örneğin hacim olarak küçük bir evde yemek odası olması pek mümkün değildir. Genellikle salonun bir kısmına masa konuşlandırılır ve bir bölüm aslında iki amaç için kullanılır.

Bunu diğer odalar için de görmek mümkündür. Odanın bir kısmını çalışma odası olarak kullanmak ya da oturma odası ile misafir odasını bir arada düşünmek bu dekoratif unsurların başında gelir. Orta sehpa çoğunlukla bu gibi tasarımlarda hayat kurtarıcı olmaktadır. Otururken bir şeyler yiyebileceğiniz, sohbet ederken başında olabileceğiniz, hatta yemek yiyebileceğiniz ergonomik tasarımlara sahip sehpa modelleri bilhassa küçük evler için ideal seçim olacaktır. Bunun haricinde mevcut alanı daha derin göstermek için seçeceğiniz mobilyaların minimalist tasarım ölçeğine uygun üretilmesi size bir koz kazandırabilir.

Nispeten daha küçük olmasına rağmen TV altında duran bir TV ünitesi modülü bunu çok net bir biçimde kanıtlıyor. Duvara asılmış bir televizyon için bile bu modülün kullanılması pek çok anlamda avantaj sağlıyor. Örneğin ünitenin gözleri, kitaplık ayrıntıları ve dolap kısımları küçük olan evinizin yoğun eşya depolama ihtiyacı için bir seçeneğe dönüşüyor. Dar alanları daha verimli kullanmaya karar verdikten sonra daha düşük ölçülere sahip ancak işlevselliğiyle ön plana çıkan mobilyalara yönelebiliyorsunuz. Dar alanda şık duran mobilyalardan söz etmişken antre dışında da evin koridorunda konuşlandırılacak bir dresuar modeli işlevsel bir kullanım alanı yaratabilir.

 

Küçük Evlerde Kullanışlı Olan Mobilyalar

Küçük ev tasarımlarının aslında plan ve proje bakımından oldukça kullanışlı olduğunu söylemek gerekiyor. Fazladan alanların olmaması eşya sayısını düşürmeniz durumunda sorun olmaktan çıkacaktır. Yoğun eşyalar evi daha da küçük gösterirken daha tenha bir mobilya düzeni sizin için ideal sonucu yaratabilir. Mobilya seçiminde ayakkabılık dahi özenle seçilmeli ve bunların tümü evinizle uyumlu şekilde düşünülmelidir. Çünkü her alanı en verimli şekilde kullanmanız dekoratif açıdan son derece önemlidir. Hoş bir estetik yaratırken gerek depolama gerekse işlevsel kullanım anlamında iyi bir tercih yapmak zorundasınız.

Bunu başarmak için bazı temel standartları göz önünde almanız şart.

·Dolapların depolama alanı en önemli faktörlerden birisidir

·Daha işlevsel olan, saklama alanları kusursuz bir düzene sahip mobilyalar tercih edilmelidir

·Işıklandırma ve mobilya yoğunluğu evin ölçülerini ortaya koyan temel etkenlerdir

·Estetik olduğu kadar birden fazla fonksiyona sahip mobilyalar tercih edilmelidir

·Minimal tasarımları ilk tercih olarak göz önünde bulundurmalısınız

·Renk seçiminde ağırlıklı olarak beyaz ve açık tonlar tercih edilmelidir

Çok farklı mobilya tasarımlarıyla karşılaşabildiğimiz şu günlerde bir TV ünitesi aynı zamanda kitaplığımız olabiliyor. Raf tasarımları duvarda yer alacağı için aynı zamanda yer kullanımını arttırmıyor. Dışarıdan bakıldığında estetik bir görünüm sağlarken, işlevsel olarak depolama hacmini üst düzeye çıkarıyor.

Benzer şekilde dresuar modellerini ele aldığımızda da çok fonksiyonel bir tasarımla karşılaşabiliyoruz. Burada altı raflı olan ya da dolap gözü gibi alanlar barındıran modellerden söz ediyoruz. Eğer böyle bir tercihte bulunursanız ayrıca bir ayakkabılık yerine sadece tek bir mobilya ile antrede verimli bir alan kullanımını mümkün kılabilirsiniz.

Daha işlevsel olup tasarımı kadar kullanılabilirliği de üst noktalara taşıyan en önemli mobilya türü olarak sehpalardan söz etmeden olmaz. Yükselebilen, açılabilen, içerisinde depolama alanı gibi sandık barındıran pek çok orta sehpa modeli ile karşılaşacaksınız. Düz bir sehpadansa bu gibi çözümler sunan modellere yönelmeniz küçük bir evi çok daha geniş kullanmanıza olanak tanıyacaktır.

 

Minimal Tasarımlara Sahip Mobilyalar Tercih Edin

Tasarım standartları günden güne gelişiyor. Burada en merkezde olan nokta ise ev ölçüleri olarak nitelendirilebiliyor. Çünkü burada aktif kullanım alanlarına göre bir üretim yapılması zorunludur. Eskiden yeni yapılan evlerde standart 3+1 iken günümüzde 2+1 haline dönüştü. Yani mobilyalar değil evler minimalist tasarımlarla projelendirilmeye başlandı. Mobilya sektöründe de buna uygun bir ivme oluşacağından şüphe yoktu.

Günümüz şartlarında baktığımız zaman orta sehpatasarımları bunu çok net bir biçimde yansıtıyor. Bir oturma grubunun ortasına konumlandırıldığında çok kişinin rahatlıkla erişebileceği, hareket edebilen, altında eşyalar barındırabilen çok yönlü bir mobilyaya dönüşüyor. Bu kadar kullanışlı olması ise estetiğinden bir şey kaybetmemesiyle daha da cazip görünmesini sağlıyor.

Eğer küçük bir evde daha kullanışlı bir dekoratif çizgi yaratmak istiyorsanız bunun için önceliğinizi eşya yoğunluğuna vermek zorundasınız. Minimal mobilya tasarımları bu aşamada içinizi biraz daha rahatlatabilir. Çünkü her anlamda evinizi görsel açıdan dilediğiniz pozisyona taşıyabilecektir. Boyut olarak çok küçük mobilyalardan minimalist tasarım olarak bahsetmek yanlış olacaktır. Ortalama olarak aynı boyutlara sahip olmasına rağmen daha kullanışlı ve alanı çok daha verimli kullanmaya yönelik tasarımlar tanımını yapmak doğru kabul edilebilir.

Daha az eşyanın evi daha büyük göstereceğinden şüphe olmadığı gibi renk seçimlerinde biraz daha esnek davranabilirsiniz. Örneğin koyu renkler ve çoğunlukla klasik mobilyalar geniş evlerde çok daha hoş bir görünüm yaratır. Bu bağlamda daha küçük evler için minimal ve modern mobilya modellerine yönelmek gerekiyor. Renk seçimi içinse duvar ve diğer aksesuar renklerinizi baz alarak bir seçim yapabilirsiniz. Beyaz ve benzer açık tonlara yoğunlaşmak işinizi biraz daha kolaylaştıracaktır. Artık dresuargibi görselliği ön planda olan mobilyaların tamamında beyaz rengin hakim olması da bundan kaynaklanıyor.

 

Küçük Alanlarda Dekorasyon Çözümleri

Çok amaçlı olarak üretilen dolapların evin her noktasında büyük bir kolaylık sağladığından şüphe yok. Ayakkabılık için sadece rafları olan bir modül yerine daha uzun ve dolaplara sahip olan bir modele yoğunlaşmak aynı amaç doğrultusunda düşünülebilir. Zaten belli bir alanı bu mobilya için ayıracağınız için yukarıya doğru olan yükselti sizin için işlevsellik anlamında bir avantaja dönüşecektir.

Dekoratif açıdan bakıldığında da tüm mobilyalarınız için mümkün mertebe saklama alanlarını gözetmeniz gerekecek. Eğer bir yatak alıyorsanız altının boş olması yerine sandıklı baza olması yatak odasında yerden tasarruf etmenizi sağlar. Diğer taraftan oturma odasında orta sehpanın yükselebilen mekanizmaya sahip olması masa için ayıracağınız alandan, yine sehpanın alt kısmında yer alacak olan gözler depolama alanları için katkı olarak düşünülebilir. Standart bir orta sehpa bile minimalist tasarımlarla küçük evinizi çok daha büyükmüş gibi göstermenizi sağlayabilir.

Eşyaların tümünün yan yana olmaması ve aralarında bırakılacak boşluklar temel anlamda büyük bir avantajdır. Çünkü çok fazla eşya görünümü büyük bir odayı bile çok küçükmüş gibi gösterecektir. Camların önünün eşyalarla kaplanmaması ve gün ışığından fazlasıyla yararlanılması da iç mekân derinliğinde gözle görülür bir etkiye neden olacaktır. Önemli olan nokta evin kaç metrekare olduğundan ziyade bu alanın nasıl kullanıldığıdır. Ufak bir dokunuşla dekoratif açıdan daha büyük olan evlerden daha şık görünmesi sağlanabilir. Modern mobilyalarla bunu yapabilmek oldukça mümkündür.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.