Tüm Ürünlerde Kargo Ücretsiz!

Mutfak Dolabı Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

27-06-2020 11:01
Mutfak Dolabı Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Mutfak Dolabı Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Mutfak dolabı, yaşam alanlarımızda en sık kullandığımız bölümlerden biri olan mutfaklarımızın dekorasyonuna önemli katkılar sunan ve genel saklama ihtiyaçlarını karşılayan ürünlerdir. Bu yüzden seçim yaparken hem dekorasyona olan katkısı ve hem de işlevselliği oldukça önemlidir.

Maliyet bakımından da belirli bir seviyede olması nedeniyle, mutfak dolapları arasında seçim yaparken kalite unsuru da mutlaka dikkate alınması gerekenlerden biridir.

 

Mutfak Dolabı Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dekorasyon

Elbette ki ilk dikkat edilmesi gereken, dekorasyon değildir. Şayet dekorasyona önem veren biriyseniz ve dolabınızın diğer eşyalarla uyumlu olmasını istiyorsanız, alacağınız mutfak dolabının genel mutfak dekorasyonu ile uyumlu olmasına özen gösterin. Özellikle mutlaktaki eşyalarınızın yeni veya birbirine uyumlu olması, dolabın sırıtan bir görüntü vermemesi için dekorasyona uyumlu olması gerekliliğini ortaya koymaktadır.

 

Ürün Kalitesi

Mutfakta yağ ve su buharı gibi unsurlara en fazla maruz kalacak mobilyalardan biri olması nedeniyle, dolabın genel kalitesiyle birlikte yüzey kalitesi de çok önemlidir. Suya ve buhara karşı iyi bir yalıtım sağlayacak yüzey kalitesine sahip olması, ürünün daha uzun ömürlü olması için önemlidir.

 

İşlevsel ve Şık Aksesuarlar

Aksesuarlar mutfak dolabının üzerinde küçük bir detay gibi dursa da, şık ve işlevsel olmaları dolabın daha estetik ve kullanışlı olmasına yardımcı olacaktır.

 

Raf Aralıkları

Raf aralıklarının ihtiyaçlarınıza uygun şekilde tasarlanmış olması, dolap seçiminde önemli bir yere sahiptir. Büyük boyutlu mutfak malzemelerini rahatlıkla saklayabileceğiniz rafların yanı sıra, küçük malzemelerin saklanması için de gerekli detayların düşünülmüş olması gerekir. Mutfak dolabı sınırsız bir alana sahip olamayacağı için, bu alanların iyi bir şekilde değerlendirilmiş olmasına dikkat edilmelidir.

 

Renk ve Tasarım

Dolabın renk ve tasarımının, hatta çekmece kulplarının dahi mutfak dekorasyonunuzla uyumlu olmasına özen gösterin. Mutfağın iyi bir dekorasyona sahip olması yemek yeme alışkanlıklarınızı değiştireceği gibi, çok daha hoş bir ortamın oluşturulması için oldukça önemlidir.

 

Işıklandırma

Yeni nesil modellerde yer alan dolap altı ışıklandırma ünitesi için gerekli yerlerin profesyonel olarak açılmış olması ya da ışıklandırılmış olması, dolap seçerken dikkat edebileceğiniz şeylerden biridir.

 

Gömülü Detaylara Dikkat Edin

Hazır ya da özel yapım mutfak dolabı ihtiyaçlarınızda, ankastre ve diğer gömülü detayları da dikkate alarak ihtiyaçlarınıza en uygun dolap seçimini yapabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.