Tüm Ürünlerde Kargo Ücretsiz!

Oturma Odası Nasıl Düzenlenir? Oturma odası nasıl dizayn edilir?

07-05-2020 00:51
Oturma Odası Nasıl Düzenlenir? Oturma odası nasıl dizayn edilir?

Evlerde en çok kullanılan ortak alanların başında gelen oturma odalarının düzenli ve temiz tutulması zordur. Aileniz ve sevdikleriniz ile vakit geçirdiğiniz, günün yorgunluğunu attığınız ve evde geçen vaktinizin çoğu zamanını geçirdiğiniz oturma odalarında düzen ve temizliği kolay bir hale getirmek için dekorasyonda ufak değişiklik yaparak işe başlayabilirsiniz. Oturma odası düzeni nasıl olmalı özellikle kadınların daha kullanışlı mekanlar oluşturmak için çok sık sorduğu bir sorudur.


Oturma odası düzenini yakından etkileyen madde koltuklardır. Odanın demirbaş mobilyası sayılan, tüm alana hakim ve ilk göze çarpacak olan oturma odası koltuk takımını seçerken kullanışlı olmasına, kolay temizlenmesine dikkat etmek gerekir. Oturma odalarında çoğu zaman tercih edilen köşe takımları, ideal gibi görünse de kalabalık bir aileyseniz sizler için kullanışlı olmayacaktır.


Oturma odası dizaynı nasıl olmalı

Son yıllarda özellikle sosyal medyada sık sık sadeleşme, minimalize akımı gündeme gelmektedir. Azın çok olduğu temeline dayanan bu minimalist anlayış, oturma odası dekorasyonu için uyguladığınızda çok kullanışlı olacaktır. Eğer oturma odası düzeni oluştururken rahatlık sizler için ön plandaysa sade bir oturma odası dekorasyonu oluşturmaya gayret edin. Oda içerisinde ne kadar az eşya varsa o kadar az iş ve o kadar rahatlık demektir. Minimalist bir oturma odası düzeni için fazlalıklardan kurtulun ve oda için seçtiğiniz mobilya aksesuarlarda kaliteye özen gösterin.


Oturma odası nasıl dizayn edilir

 Oturma odası kullanımında en çok soru televizyon konumlandırma ile ilgili gelmektedir. İdeal bir televizyon konumlandırması için oturma açılarından rahat bir şekilde görülecek şekilde konumlandırmayı unutmayın. Oturma odalarında sıklıkla kullanılan mobilyalar arasında yer alan kitaplık ve TV üniteleri içinse estetik görünümü dikkate alın. Eğer oturma odanızda kitaplık kullanacaksanız eğer tv ünitesi yerine tv sehpası tercih edin.

Oturma odası düzeninde odanızı temiz ve düzenli tutacak ipuçları kadar geniş ve ferah gösterecek ipuçlarına da ihtiyaç duyarsınız. Oturma odası dekorasyonu için küçük alanları daha geniş ve büyük göstermek için aynalardan yardım alabilirsiniz.

 


Oturma Odası Dekorasyonu

Yeni evlenecek veya evini yenileyecek olan kişiler sıklıkla oturma odası nasıl döşenir sorusu akıllara gelmektedir. Oturma odası dekorasyonunun tarzınızı yansıtması çok önemlidir. Ancak odanız için dekorasyonda dikkat etmeniz gereken konu odanın büyüklüğüdür. Oda genişliği ile orantılı boyutlarda mobilyalar tercih etmek odanızı daha şık ve kullanışlı gösterecektir.


Oturma odası nasıl düzenlenir sorusu gündeme geldiğinde aksesuarlar da çok büyük önem taşır. Birçok kişi, oturma odalarında ölü ve kullanışsız köşelerden, göz yoran ayrıntılardan ve kargaşadan şikayet eder. Oturma odasında ideal bir düzen oluşturmak için dağınıklığa veya göz yorucu olmaya neden olan tüm aksesuarları kaldırın. Kablolar, oyuncaklar gibi oturma odasında kullandığınız eşyalar için düzenleyici ve dekoratif kutular kullanın. Bu kutuların büyük boy olanları içerisinde kış aylarında TV battaniyelerinizi de rahatlıkla saklayabilirsiniz.


Oturma odası düzenlerken aydınlatma faktörünü de unutmamak gerekir. Gün ışığından en fazla şekilde faydalanmak ve enerji tasarrufu sağlamak için pencere önlerini kapatmamaya dikkat edin. Ayrıca daha ferah bir görünüm için yeterli aydınlatma kullanmaya da özen göstermelisiniz. Aydınlatma faktörünün yanı sıra açık renk mobilyalar ve ahşap ürünlerin kullanımı ile oluşturulan oturma odası dekorasyonu daha sıcak, ferah ve samimi bir oturma odası düzeni oluşmasına yardımcı olacaktır. Oturma odanızı düzenlerken halı veya kilim kullanımında ise leke tutmayan, kolay temizlenen ve makinede yıkanabilen pratik modelleri tercih edebilirsiniz.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.