Tüm Ürünlerde Kargo Ücretsiz!

Sararan ve Siyah Renkli Banyo Fayanslar Nasıl Temizlenir?

15-10-2020 23:13
Sararan ve Siyah Renkli Banyo Fayanslar Nasıl Temizlenir?

Banyo Fayansları Nasıl Temizlenir?

Banyolarda estetik bir görüntü ve hijyenin daha iyi bir şekilde sağlanması için kullanılan banyo fayansları, zaman içerisinde maruz kaldığı su ve farklı kir parçacıkları nedeniyle kötü bir görüntü almaya başlayabilir. Özellikle sararma, yüzeyde pürüzlenme ve benzeri durumlar, en sık karşılaşılan sorunlar arasındadır. Banyo fayansı nasıl temizlenir? Başlığı altında, banyodaki fayansların hijyeni konusunda farklı detaylar yazının devamında sizi bekliyor.


Banyo Fayansı Temizlerken Kullanması Gereken Malzemeler

Fayans temizliğinin iyi bir şekilde yapılabilmesi için, bu temizliğe uygun malzemeler tercih etmelisiniz. Ayrıca malzeme kalitesi ve uygulama yöntemi de ayrı bir önem taşıyor. Banyo fayanslarının temizliğinde, kullanabileceğiniz malzemeler şunlardır.

  • Plastik eldiven
  • Küçük temizlik fırçası
  • Çamaşır suyu
  • İnce bulaşık teli

Diğer yandan aşağıdaki yöntemlere göre, kullanacağınız yönteme uygun malzemeleri tedarik etmeniz gerekir.


Banyo Fayansları Nasıl Temizlenir?

Banyo fayansı nasıl temizlenir? Sorusuna verilecek birden fazla cevap bulunuyor. Aşağıdaki basit ve etkili yöntemleri kullanmanız, temizlik için yeterli olacaktır. Normal şekilde kirlenen fayansların yanı sıra, yeni yapılmış fayansları da bu yöntemlerle temizleyebilirsiniz.


Sirke ve Soda Karışımı

  • Bir su bardağı kadar elma sirkesi
  • Bir paket miktarında yemek sodası
 

Elma sirkesi ile yemek sodasını karıştırdıktan sonra sprey bir kutunun içerisine karışımı dökerek, temizlik yapabilirsiniz. Bunun için banyonun bir duvarından başlayarak karışımı en üstten başlamak suretiyle duvara sıkıp, ince küçük temizlik fırçası kullanarak temizliğe başlayabilirsiniz. İlk önce bir kez karışımı duvara püskürtüp 15 dakika sonra ikinci püskürtmenin ardından temizlik yapmanız, daha iyi bir hijyen sağlayacaktır. En son olarak da banyo başlığı yardımıyla fayanslarınızı sıcak su ile yıkarken tekrardan fırçalamak, fayansların yeni görüntüsüne kavuşmasını sağlar.


Çamaşır Suyu ve Limon

  • 1 çay bardağı çamaşır suyu
  • Yarım litre ılık su
  • Bir limonun suyu

Malzemelerimizi karıştırarak elde edeceğiniz karışımı, bir bez yardımı ile duvara bastırarak uygulayın. Bunun yanında yine sprey yardımıyla duvara sıkarak bu yöntemi uygulayabilirsiniz. Tercihen karışımı duvara sıktıktan sonra 15 dakika bekleyip ikinci sıkmanın ardından temizliğe başlamak, daha etkili sonuçlar verecektir. Bulaşık telini de fazla bastırmadan özellikle zor lekelerin bulunduğu yerlerde kullanabilirsiniz. (Koyu renkli ve yüzeyi yapay kaplama olan fayanslar için tavsiye edilmez)


Sararan ve Siyah Renkli Fayanslar Nasıl Temizlenir?

Sararan fayansların temizliğinde yukarıdaki malzeme ve yöntemler kullanılabilir. Ancak çamaşır suyunu hafif suyla seyredip sprey şişe yardımı ile daha önceden bir kez sıkmanız, sararan fayanslar üzerinde daha etkili olacaktır.

Siyah fayanslarda ise dikkat etmeniz gereken en önemli şey, fayansın yüzeyini çizecek malzemeler kullanmamaktır. Bildiğiniz üzere sert malzemelerin koyu renkli fayanslara bastırılmasıyla oluşacak basit bir çizik dahi, koyu renklerde hemen belli olacaktır.


Banyo Fayansı Temizlerken Nelere Dikkat Edilmeli?

  • Banyo fayanslarını temizlerken şunlara dikkat etmeniz hem temizlik kalitesini artırır ve hem de fayansların korunmasını sağlar.
  • Her şeyden önce ellerinizi korumak için plastik eldiven kullanın.
  • Hangi yöntem olursa olsun karışımı ilk sıktığınızda 15 dakika bekleyip ardından yeniden sıkıp temizliğe başlamak, etkili sonuçlar almanızı sağlar.
  • Yumuşak fırça kullanmanız oldukça faydalı olur.
  • Bulaşık teli sadece açık renkli ve yüzeyi sağlam fayanslar için bastırılmadan kullanılmalıdır.
  • Karışımlara çamaşır suyu, sirke ve limon eklemek temizlik gücünü artırır.
 

Banyo Fayanslarının Hijyenik Kalması Nasıl Sağlanır?

Banyo fayanslarınızın sıklıkla derinlemesine temizliğe ihtiyaç duymaması için bir haftada bir veya iki kez şampuan ya da başka bir temizleyici ile köpürteceğiniz bir miktar suyu, fırça yardımı ile duvarlara uygulayıp durulamak yeterli olacaktır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.