Tüm Ürünlerde Kargo Ücretsiz!

Televizyon Ünitesi Nasıl Silinir? TV ünitesi nasıl temizlenir?

05-05-2020 23:44
Televizyon Ünitesi Nasıl Silinir? TV ünitesi nasıl temizlenir?

TV ünitesi nasıl temizlenir, evde ekonomik yoldan keyifli, eğlenceli vakit geçirmenin en kolay yolu olan televizyonlar gün içerisinde çok sık kullanılır. Siyah bir ekrana sahip olmaları nedeniyle de çok fazla toz tutan yüzeylerin arasında yer almaktadır. Ev temizliğinde sağlığınız için de risk oluşturan bu tozların düzenli ve etkili bir şekilde temizlenmesi gerekir. Televizyonun yerleştirildiği alanda temizleme işlemi yaparken uygun teknikleri kullanmak işinizi kolaylaştıracaktır.


Televizyon ünitesini temizlerken öncelikle televizyonu kapatın. Ardından toz alma işlemine geçebilirsiniz. En temiz ve düzenli insanlar dahi televizyon ünitesi tozu alırken bu alanı temiz tutmakta zorlandığını ifade etmektedir. Çok toz tutan televizyon ünitesini temizlerken kullanacağınız yöntemler hem ünitenizin temiz görünmesini hem de televizyon ünitesinin daha geç tozlanmasını sağlayacaktır.


Televizyon ünitesi temizliğinde dikkat etmeniz gereken ilk nokta, hangi bezle sileceğinizdir. Temizlik yaparken toz almada kullanılan eski tişörtler, tuvalet veya havlu kağıt gibi ürünler, asla tv ünitesi temizliği için kullanılmamalıdır. Hem TV ünitesinin hızlı bir şekilde tozlanmasına neden olan bu tür uygun olmayan bezler aynı zamanda iz kalmasına hatta televizyon ekranının çizilmesine dahi neden olmaktadır. Televizyon ünitesi temizlerken her zaman mikrofiber özelliğe sahip iyi bir bez kullanılmalıdır.


Sadece su ile temizlik yapmak yüzeysel bir işlem olur. Televizyon ünitesinde sağlıklı ve derinlemesine bir temizlik sağlamaz. Bu nedenle televizyon ünitesini temizlerken mutlaka uygun bir su karışımı hazırlamalısınız. Toz almada etkili formül sirkeli sudur. Sirkeli su ile TV ünitesi temizleme, tozların alınmasını kolaylaştırdığı gibi daha geç tozlanmasını da sağlar. Bir diğer yandan sirkeli su, televizyon ünitesi yüzeyinde bulanan zararlı bakteri, virüs, mikropların da arınmasına yardımcı olacaktır.

 


 

TV Ünitesi Nasıl Temizlenir?

Televizyon ünitesi temizliği, mobilya temizliği konusunda önemli bir noktadır. Evlerinizin dekorasyonunu doğrudan etkileyen mobilyalar, toz tuttukları için düzenli olarak temizlenmeye ihtiyaç duyarlar. Aynı zamanda temizleme işleminde yanlış deterjan kullanmak, fazla su uygulamak, uygun olmayan bez seçimi gibi durumlar mobilyanın çizilmesine, kabarmasına, boyasının atmasına neden olabilir. Televizyon ünitesini temizlerken doğru ürün seçimi yapmak ve ideal bir teknik ile temizlemek mobilyanın kullanım ömrünü uzatacaktır.


Televizyon ünitesini temizlerken doğru bez ve deterjan seçimi kadar dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ıslak kalmamasına özen göstermektir. Toz alma işleminin ardından mutlaka ünitenizin iyi bir şekilde mikrofiber bez kullanarak kurutmaya özen göstermelisiniz.

Televizyon ünitesi aynı zamanda farklı üretim malzemeleri kullanılarak üretilmektedir. Lake, ahşap, hıgh gloss lam, normal lam, pvc yapıştırma gibi seçenekleri bulunan tv ünitesi modelleri, üretim malzemesine uygun bir şekilde temizlenmelidir.


Suntalam ve mdflam malzeme ile üretilen televizyon ünitesi su sızıntısında kabarma, çürüme yapacaktır. Bu nedenle bu yüzeylerde sulu temizlik yapmamaya hafif nemli bir bezle temizliğinin sağlanmasına dikkat edilmelidir. Ahşap ve lake televizyon ünitesi modelleri de çok sık kullanılmaktadır. Lake tv ünitesi parlak bir yüzeye sahip olmasından dolayı çizilmeye eğilim gösterir. Bu nedenle oldukça hassas bir temizlik ister. Lake tv ünitesi temizlerken mutlaka yumuşak yapılı, çizmeyecek bir bez kullanımına dikkat edilmelidir.


Görünümü ile mekanlarınızı ısıtan ahşap tv ünitesi, çizilmeleri kamufle edebildiği için daha kullanışlı ve avantajlı kabul edilmektedir. Bu yüzeylerde temizlik yaparken ahşap temizleyici deterjan kullanımı tavsiye edilmektedir. Bir diğer yandan ahşap mobilyaları temizlerken korunmasını sağlamak için yumuşak bir bez tercih etmeye de özen göstermek gerekir. Kabarma yapıp yapmayacağı ise suya dayanıklı vernik kullanılıp kullanılmadığına bağlıdır. Bu nedenle sulu temizlikte ıslak bırakmamaya dikkat edilmelidir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.