Tüm Ürünlerde Kargo Ücretsiz!

TV Ünitesi Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

19-02-2021 15:47

TV Ünitesi Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Artık TV ünitesi evlerin olmazsa olmazları arasına girmeyi başardı. Özellikle son dönemlerde bunun etkisini daha net gözlemleyebiliyoruz. Oturma odaları ve salonlar için televizyonun üzerinde durduğu bir parçanın bu kadar önemli bir dekorasyon seçeneği olacağı hiç düşünülmüyordu. Şimdilerde ise oturma odası dekorasyonu yapılırken ilk baz alınan detaylardan birisi olarak ele alınıyor. Farklı modelleri bir araya getirdiğimizde tüm dekoratif çizgilerle uyumlu bir seçeneğe sahip olduğumuzu görebiliyoruz.

 

Yalnızca moderntv ünitesi modelleri üzerinde de durulmaması gerek. Çünkü aynı standartları sağlayan, işlevsel bir kullanımın yanında daha klasik bir görünüm sunan modellere de rastlamak mümkün. Öncelikli olarak TV için düşünülen boyutlar belirlenmeli ve bunun üzerine ünite için ideal boyutlarda karar kılınmalıdır. Çok fazla model olduğu için görsel anlamda tatmin edici pek çok seçenekle karşılaşacaksınız. Yine de önceliğinizin boyutlar olması gerektiğini unutmayın.

 

Minar Mobilya hem tüketicilerin ne istediğini analiz eden ve buna göre modeller sunan hem de daha kaliteli ürünlerle uzun ömürlü bir kullanım ömrü veren bir firmadır. Her anlamda avantajlı bir seçim yapmanızı sağlamak adına kullanılan materyallerin kalitesi üst seviyede tutuluyor, dekoratif anlamda da beklentilerinizi karşılayabilecek standartlar sunuluyor. Böylece tasarımı, renkleri, ölçüleri ve modern çizgileriyle evinizin salonunda ya da oturma odasında mükemmel bir kalite standardı yaratılıyor.

 

TV Ünitesi Dekorasyon Fikirleri

TV ünitesi modelleri temel anlamda dekoratif bir bütünlük yaratmak için farklı modüllere sahiptir. Yalnızca televizyonunuzun bulunduğu bir sehpa olmaktan çok daha fazlasını yansıtmaktadır. Örneğin şu sıralar düz ve uzun modüller oldukça popüler. Ancak bununla sınırlı bir tasarım standardından söz etmek mümkün değil. Çünkü aynı zamanda üst raf ayrıntıları ya da kitaplıklı modeller çok daha kompakt bir görünüm yaratıyor. Aynı zamanda dekoratif açıdan bu kadar önemli olması alternatif parçaların ve nesnelerin bir araya gelmesinden kaynaklanıyor.

 

Özel olarak tasarlanmış ve sanki odanız için özel çizilmiş bir model gibi görünmesini sağlayacak pek çok ayrıntıya sahip olabiliyor. Modern tv ünitesi seçimlerinde çoğunlukla ayaklı tasarımlar tercih ediliyor. Bu sayede altının temizlenebilmesi ve bir miktar yukarıda konumlanan televizyonun görüş açısının daha da gelişmiş olması mümkün hale geliyor. Tabii ki dilerseniz yerle sıfır bir model seçebilir, ayaklı modellerde de ayakların montajını yapmayabilirsiniz.

 

Bu en ufak ayrıntılar arasında olduğu gibi asıl önemsenen noktalar arasında ünitenin boyutu ve sahip olduğu ek parçalara yoğunlaşmak gerekiyor. Örneğin standart modellerde yalnızca televizyon boyutlarında bir modüle sahip olan tek parça bir üniteye rastlayabiliyorsunuz. Oysa bunun çok daha ötesinde bir seçenek hacminden söz etmek mümkün. En basitinden televizyonun sağ ya da sol tarafta durduğu, boşluk kalan kısma ise kitaplık ya da rafların geldiği modeller ön plana çıkıyor.

 

Yine raflı tv ünitesi modeli seçecekseniz illa ki televizyonun sağ veya solda konumlanmasına gerek kalmıyor. Her iki tarafta da raf ayrıntısının olduğu, televizyonun ise ortada konumlandığı modeller var. Raf ayrıntısını ana ünite modülüyle birleşik olarak düşünebilir ve televizyonu adeta bir çerçeve içerisindeymiş gibi görebilirsiniz. Aynı şekilde modülden bağımsız olarak üst rafı, sağ veya sol rafları bulunan TV üniteleri de bulmak mümkün. Modellerin bu kadar yoğun ve geniş bir çerçevede olması en doğru seçimi yapmanızı kolaylaştırıyor. Ayrıca her ünitede kapaklı bölmeler ve açık bölmeler olduğu için farklı nesneleri içerisinde toplayabilecek bir dolaba dönüştüğünü de vurgulamalıyız. Yani dekoratif açıdan ne kadar pozitif bir görünüme sahipse işlevsel kullanım alanı olarak da bunu bize sağlıyor.

 

TV Ünitesi Nasıl Süslenir?

Eğer dekorasyon bakımından TV ünitesi süsleri için ayrı bir planınız varsa ihtiyaç duyacağınız model büyük olan modellerdir. Çoğunlukla masa üstü olarak kullanılan televizyonlar dilerseniz duvara monte aparatlarıyla ünitenin üzerinde durmayabilir. Özellikle küçük çocuk olan evlerde bu yöntem daha çok tercih edilebiliyor. Yine dekorasyon ve ünitenin üzerini nesnelerle doldurmak isteyenler için de bu güncel bir çözüme dönüşüyor. Çoğunlukla bu alanda mumlar, nostaljik parçalar ve ilgi alanlarına bağlı olarak alınmış modeller yer alıyor.

 

Çok fazla süs olması ya da hiç süs olmaması evin genel dekorasyon yapısıyla da ilişkilendirilebilir. Çünkü minimalist tasarım çizgilerine sahip bir dekorasyondan söz edebiliyorsak son derece az nesneyle harika bir görsellik yakalanabilir. Bunun yanı sıra bazı ünitelerin üzerinde olabildiğince çok nesne görürüz. Fakat yine göze hoş gelmesinin sebebi evin genel çizgisinin bunu kaldırabiliyor olmasıdır. Özellikle kitaplıklı tv ünitesi modelleri bunun için son derece ideal bir seçimdir. Çünkü rafları ve nesneleri konumlandırabileceğiniz alanların çokluğuyla birlikte inanılmaz bir dekorasyon çehresine sahip olursunuz.

 

Artık daha modern çizgilerin bir araya gelmesiyle birlikte tasarımlarda düzenli görünüm bir adım geriye düşüyor. Hatta raflara baktığımızda birbiriyle simetrisi olmayan, yamuk duran veya karşı karşıya konumlandırılmayan raflar görebiliyoruz. Bunun ilk etapta TV ünitelerinde olumsuz bir görüntüye neden olabileceği düşünülüyordu. Şimdilerde ise tam aksine daha kaliteli bir görünüm elde edilerek dekorasyonu besleyen bir yönünün açığa çıktığı gözlemleniyor. Pek çok raflı TV ünitesi için böyle bir tasarım düzeninin söz konusu olduğunu söylemek mümkün.

 

TV Ünitesi Ölçüleri ve Dekorasyona Katkısı

Eğer evinizin tamamına hakim bir dekorasyon çizgisi varsa ölçülerle aranız bir hayli iyidir. Çünkü her zaman en büyüğü ya da en kapsamlısı en iyisi olacak diye bir şey yok. Hatta çoğu zaman mobilyaların hangi noktada duracağı, duracağı noktanın boyutları ile mobilyanın ölçüleri gibi kıstaslar bu nedenle önemsenir. TV ünitesi ölçüleri için de standart bir referans değerinden söz etmek olanaksız.

 

Eskiden beri TV ölçüleri ile eşdeğer bir seri üretim söz konusuydu. Sonrasında dekoratif yönünün ağır basmasıyla beraber televizyonun boyutlarından çok daha büyük modeller ortaya çıktı. Şimdilerde raflarıyla ve ek ayrıntılarıyla beraber inanılmaz şık modellere rastlayabiliyoruz. Bunun için kullanacağınız televizyonun boyutları elbette ki önemini koruyor. Ancak dekorasyonu göz önüne aldığınızda en önem verilen nokta odanın ölçülerine dönüşüyor. Çok küçük bir odaya en büyük üniteleri koymak son derece suni bir görünüm elde edilmesini sağlıyor. Benzer bir sonuç büyük bir odaya küçük bir ünite seçiminde de göz önüne çıkıyor. Ayrıca ünitenin nereye konumlandırılacağı, düz mü yoksa çapraz mı duracağı ya da üzerinde TV haricinde ne gibi nesnelerin yer alacağı gibi çok sayıda standardı göz önünde bulundurmak gerek.

 

Tüm bunları bir bütün olarak düşündüğünüz zaman odanızın boyutlarına uygun ve televizyon boyutlarını karşılayacak bir TV ünitesi modeli belirlemeniz gerek. Halen daha modern modüllerde beyaz ve ceviz renklerinin uyumu son derece ön plana çıkıyor. Yine farklı renk tonları ve tasarım detaylarıyla Safir, İstanbul, Çırağan, Antrasit, Gri Çam, Topkapı, Kaman, Royal, Krom, Gold, Eskitme Beyaz seçenekleri ünitelerde oldukça yaygın görünüyor. Minar Mobilya TV ünitesi modelleri için hem renk skalasını genişletiyor hem de her eve uyumlu olabilecek eşsiz tasarımlar sunmayı başarıyor.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.