Tüm Ürünlerde Kargo Ücretsiz!

Yemek Masası Nasıl Hazırlanır? Yemek Masası Sofra Düzeni Nasıl Olmalıdır?

02-05-2020 11:50
Yemek Masası Nasıl Hazırlanır? Yemek Masası Sofra Düzeni Nasıl Olmalıdır?

Yemek Masası Nasıl Hazırlanır?

Zarif, şık, göz alıcı ve pratik bir yemek masası nasıl hazırlanır? Öncelikle ütülü ve temiz masa örtüsünün serilmiş olması gerekmektedir. Sade ve açık renk desenlere sahip örtülerin tercih edilmesi ve mobilyalarla olan uyumu konuklarınız için rahat ve hoş bir süreci kapsayacaktır. Misafirlerinizin oturup kalkarken rahatsız olmaması adına masa örtü kenarlarının uzun ve sarkık olmamasına dikkat edebilirsiniz. Genel bir renk dengesi ve uyumunun yemek masası hazırlığındaki önemi bir hayli büyük olacaktır.

 

Yemek masası hazırlığında kullanılacak olan peçete, tabak, bardak ve masa örtüsünün estetik bir değer taşıması misafirlerinizde ferahlık hissine yol açabilir. Tabaklar arasında mesafe bırakılması ve simetrik uyum da bu süreci destekleyecektir. Yemek takımınızın ve masa örtünüzün tercih edeceğiniz supla renkleriyle olan uyumu da akılda tutulması gereken bir diğer unsur olmaktadır. Kişi sayısına göre yemeklerinizi ve servis tabağınızı ayarlamaya özen gösterebilirsiniz. Yemek masası hazırlama sürecinde renk, uyum, rahatlık ve pratik bir bakış açısı son derece yararlı olacaktır.


Yemek Masası Sofra Düzeni Nasıl Olmalıdır?

Yemek masası hazırlama sürecinde sofra düzeni büyük bir önem taşımaktadır. Çatal ve bıçak yerleşiminde titiz olmalı ve misafirlerin sayısına göre kullanışlı bir ortam yaratılmalıdır. Tabakların sağında ya da üst kısmında su bardağı bulundurulması ve bıçakla aynı hizada bir yerleşim sağlanması pratik bir çözüm olacaktır. Mendil, tuzluk, biberlik ve peçetelerin kolay ulaşılabilir bir noktada olması gerekmektedir. Yemek masası sofra hazırlığı konusunda misafirlerin sayısı ve beklentileri göre önünde bulundurmalı ve bu doğrultuda hareket edilmelidir.

 

 


Yemek Masası Hazırlama Önerileri

  • Sofranızla uyumlu olacak şekilde yemek masanızı hazırlamalısınız.
  • Temiz, iç açıcı ve estetik renk uyumuna sahip masa örtüsü tercih edebilirsiniz.
  • Yemek masası çevresine yer alan mobilyaların dekoratif uyumuna özen gösterebilirsiniz.
  • Renk ve dekoratif unsurların yanı sıra konuklar için pratik ve rahat ön hazırlıklar yapabilirsiniz.
  • Yemek takımlarınızın simetrik bir düzende yerleştirilmesi gerekmektedir.
  • Tabaklarınıza şık ve temiz bir görünüm kazandırmak adına Amerikan servisinden yararlanabilirsiniz.
  • Davetinizdeki kişi sayısına göre hareket etmeli ve bu doğrultuda tabak sayılarınızı yerleştirebilirsiniz.

 

Yemek Masası Hazırlığında Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Sofra düzeni ve yemek masası hazırlama sürecindeki en önemli ve değerli faktörler arasında nezaket kuralı gösterilebilir. Renk uyumu ve görsellik önemli unsurlar arasında kabul edilse de saygılı ve nazik tutumların es geçilmemesi gereken seçenekler arasında bulunduğu bilinmektedir.
  • Yemek masası nasıl olmalıdır? Sorusuna karşılık resmi ya da özel davetler fark etmeksizin nezaket kuralları çerçevesinde bir sunum hazırlanmalıdır. Masa ve tabakların uyumu, misafirlerin beklentileri, yemek masası etrafında yer alan mobilyaların pratik kullanımı gibi birçok faktör göz önünde bulundurulmalıdır.
  • Peçete kullanımlarına özen gösterilmeli ve kirli yüzünün masaya dönük şekilde bırakılmasına dikkat edilmelidir. Misafirlerinizin hoş karşılamayacağı görüntülerin önüne geçmek adına masanızda kirlilik oluşturabilecek unsurlardan kaçınmaya özen gösterilmelidir. Kirli peçeteleri kesinlikle boş tabağa atılmamalı ve masada dikkat çekmeyecek tabağın yanına doğru düzgün bir şekilde bırakılmalıdır.
  • Yemek servisi öncesinde üzerine durulması gereken bir diğer nokta ise ellerin masa üstüne yerleştirilmesi gerektiğidir. Misafirlerinize karşı yemeği koklamak ya da ellerinizi masa altında gizlemek gibi faktörler nezaket kuralları dışında yer almaktadır. Bu sebeple yemek esnasında çatalın sol elle kullanmasına özen göstermeli ve sonrasında kirli çatal ve bıçağın masaya konulması gibi bir durumdan kaçınılmasına ve tabak kenarının kullanılmalısına dikkat edilmelidir. Yemek masası hazırlama kuralları olarak titiz bir renk uyumu, pratik ve kolay kullanım, nezaket kurallarındaki detaylar gösterilebilir.

 

Yemek masası modellerimizi gördünüz mü?

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.